eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Accidentul vascular cerebral

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » accidentul vascular cerebral

Endocarditele infecti0ase


Accidentul vascular cerebral embolie este o complicatie majora in endocardita infectioasa. Prevalenta accidentului vascular cerebral ce complica o endocardita infectioasa ramane surprinzator de constanta, in ciuda importantelor modificari in diferitele aspecte clinice. Dupa unii autori , aproximativ 1/5 din bolnavii cu endocardita val vulara au accident vascular cerebral ischemic. Embolia cerebrala din endocardita infectioasa mitrala sau aortica are o incidenta medie de 20 % , cu limite intre 11 -33 % . Accidentele vasculare cerebrale sunt mai frecvente in endocarditele cu stafilococ aureu decat in endocarditele streptococicc. Emboliile in endocardita stafilococica tind sa apara mai deeme, sa fie multiple si au un prognostic mai rezervat, ativ cu endocarditele strcptococice, in care emboliile cerebrale apar mai tarziu si sunt, de regula, unice . Se pare ca emboliile septice din endocardita stafilococica produc mai ales hemoragii intracraniene prin arteritele piogene din cadrul infectiei necontrolate. Hemoragia intracraniana din endocardita stafilococica se instaleaza cu o frecventa de 17-32 %, incidenta ei reducandu-se o data cu tratamentul infectiei .
Incidenta aneismelor cerebrale micotice, ca o complicatie a endocarditelor infectioase, se cifreaza intre 7-l0 % . Hemoragia intracerebrala sau subarahnoidiana, produsa prin ruperea acestor aneisme, constituie una din complicatiile cele mai de temut in endocardita infectioasa. Letalitatea aneismelor micotice rupte cu encefa-loragie secundara se cifreaza la 80 % .In afara endocarditelor bacteriene la valvulari, exista endocardite pe valve protetice si endocardite non-bacteriene, trombotice, ca manifestari de insotire a unor stari terminale (tumori maligne, leucemii, ciroze hepatice, colagenoze ele).
Profilaxia accidentului vascular cerebral la bolnavii cu endocardite infectioase consta in tratamentul energic al endocarditei infectioase cu antibiotice, acesta reducand si riscul la embolie cerebrala. Riscul recurentelor embolice este mai mic, daca infectia este tratata corect .
H. Herrschafl sustine ca frecventa emboliilor cerebrale in endocarditele infectioase este in medie intre 12-55%, letalitatea in era preantibiotica fiind de 100%, ativ cu perioada de dupa introducerea antibioticelor, cand lelalilatea s-a redus la 30 %.
Majoritatea autorilor contraindica la bolnavii cu endocardite infectioase anticoagu-lantele in scopul profilaxiei primare a accidentului vascular cerebral , . Pentru endocarditele grefate pe valve protetice, anticoagulantelc fac parte din schema de tratament .

Aneismele micoticc izolate au, pe langa indicatia de tratament antibiotic, si indicatie de tratament chirurgical.Alte materiale medicale despre: accidentul vascular cerebral

in conditii fiziologice, circulatia cerebrala furnizeaza neuronilor permanent oxigen si substante nutritive. Hemodinamica si metabolismul cerebral sun [...]
Rolul tratamentului antihipertensiv in declinul incidentei accidentului vascular cerebral in general, si mai ales al hemoragiei intracerebrale este bi [...]
Varsta. Incidenta accidentului vascular cerebral ischemic este strans legata de varsta. Ea se dubleaza pentru fiecare deceniu la indivizii trecuti de [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre accidentul vascular cerebral

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile