eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Patologia cervicala

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » ANATOMIE » patologia cervicala

Afectiuni congenitale


AFECTIUNI CONGENITALE


Fistule cervicale laterale sunt cauzate de diversi factori toxici exogeni care perturba dezvoltarea intrauterina normala a santurilor branhiale. Obiectiv se remarca un orificiu cutanat la nivelul marginei anterioare a muschiului sternocleidomasto 434i89e idian. Orificiul fistulos cutanat devine periodic congestiv si se remarca la acest nivel secretii purulente. Uneori se poate palpa un traiect subcutanat care este orientat in directie superioara. Diagnosticul se pune pe baza semnelor mentionate si poate fi confirmat prin fistulografie. Medicul de familie pune diagnosticul si trimite pacientul la specialistul ORL care extirpa chirurgical fistula.

Chiste cervical laterale sunt diagnosticate in copilarie sau in adolescenta. Se manifesta ca o formatiune ferma, elastica, mobila situata la nivelul regiunii cervicale laterale. Infectia secundara produce durere marcata si inflamatie la nivelul tegumentului suprajacent. Diagnosticul clinic este confirmat prin ecografie. Medicul de familie pune diagnsoticul si trimite pacientul la specialist care extirpa in totalitate chistul.

Chistele si fistulele de tract tireoglos sunt produse prin persistenta canalului tireoglos. Pacientul poate acuza senzatie de presiune la nivelul gatului, iar obiectiv se remarca o formatiune elastica pe linia mediana cervicala, de obicei sub nivelul osului hioid. Fistula cervicala mediana se produce prin perforatia spontana sau iatrogena a unui chist tireoglos. In mod caracteristic, chistele si fistulele de tract tireoglos ascensioneaza odata cu miscarile de deglutitie. Diagnosticul clinic este confirmat prin ecografie cervicala. Tratamentul este chirugical si consta in extirparea chistului si a corpului osului hioid.

Coasta cervicala este prezenta la 1% din populatie si reprezinta osificarea tubercului anterior al vertebrei a 7-a cervicala. Un numar redus de pacienti acuza insa simptome, produse prin compresie la nivelul plexului brahial sau al arterei si venei subclavii. Pacientii pot prezenta dureri in teritoriul de inervatie al acestui plex nervos sau chiar paralizii ale plexului brahial, tulburari circulatorii la nivelul antebratului sau ischemie cerebrala intermitenta manifestata prin vertij, diplopie. Tratamentul este chirurgical.
Alte materiale medicale despre: Patologia cervicalaProstata se gaseste sub vezica urinara, la nivelul de unde pleaca uretra, prin care se elimina urina. La barbatii in varsta, se produce o c [...]
Unguentul se prepara din 1/2 kg de varza taiata marunt, 2 linguri de tarate de grau, care se fierb intr-un litru de vin alb de casa. Dupa fierbere, se [...]
arbore de chinina, cimisir, fierea-pamantului, floarea-soarelui, foaie-grasa, ghintura, roua-cerului, veronica. [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre patologia cervicala

  Alte sectiuni
  Aparatul digestiv
  Anatomia inimii
  Aparatul cardiovascular
  Creierul
  Anatomie ginecologica
  Patologia traheo bronsica
  Patologia esaofagiana
  Patologia cervicala
  Anatomia urechii
  Membrul inferior
  Membrul superior
  Coloana vertebrala
  Sistemul muscular
  Craniul
  Aparatul renal
  Sangele
  Sistemul nervos
  Sistemul osos


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile