eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Remedii naturiste chinezesti

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante terapeutice » remedii naturiste chinezesti

Poliartrita reumatoida

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Poliartrita reumatoidaMaladie imunitara, inflamatorie, afectind articulatiile ; umflare, pierderea capacitatii functionale, deformare a articulatiilor.

Diagnostic
Umiditatea caldura (virusi sau microbi) si toxinele ataca si blocheaza meridianele. Radiografii, analiza a singelui (viteza de sedimentare, reactie Waaler-Rose, test cu latex) trebuie sa confirme diagnosticul. Limba rosie, acoperita cu un strat galben. Puls oscilant, rapid.

Principii de tratamentIncalzirea Rinichiului pentru facilitarea circulatiei Yang-uM, dizolvarea mucozitatilor, clirr.inarea toxinelor, microbilor, virusilor, activarea circulatiei Qi-ului si a singelui.


Tratament


Wan Bi lung ("decoct impotriva reumatismelor inflamatorii").
a€¢ 20 g Rx. Acorui preparata (Fu zi), radacina de omag preparat: incalzeste Rinicmul si meridianele.
a€¢ 10 g C.x. Cinnamomi (Rou gui), creanga de arbore de scortisoara: incalzeste Rinichiul, readuce Yang-ul la sursa lui.
a€¢ 20 g Rehmaniae (Shu di), radacina de digitala de China : tonifica Yin-u Rinichiului.
a€¢ 15 g Rz. Zingiberis exsiccata (Gan jiang), ghimbir uscat: incalzeste centrul si faciliteaza circulatia Yang-ulm Rinichiului.
a€¢ 15 g Rz. Curculinginis (Xian inao): tonifica lhng-ul, incalzeste Rinichiul, elimina umiditatea.
a€¢ 15 g H. Epimedii (Yin yang huo): tonifica Yang-u Rinichiului, elimina umiditatea.
a€¢ 10 g H. Ephedrae (Mo huang), cinepa galbena : favorizeaza eliminarea toxinelor prin transpiratie.
a€¢ 15 g Rx. Clematitis (Wei ling xian), radacina de clematita: activeaza circulatia Qi-uui in meridiane.


Posologie

Cu jumatate din prescriptie, se prepara un decoct intr-un litru si jumatate de apa, cantitate suficienta pentru o saptamina. Un pahar de 70 ml de 2 ori/zi, inaintea meselor. Durata tratamentului: 2 saptamini, cu reluare de 3 sau 4 ori.


Exemplu de aplicare a tratamentului la cabinetul medical

Fetita, 13 ani. Poliartrita reumatoida de la^ 11 ani. Esecul tratamentelor clasice (antiinflamatoare, saruri cu aur). Mers cu dificultate, e foarte slabita, sufera. Bilant al singelui: = 30 la prima ora, crp = 123. Prescriptie de Wan Bi Tang pentru 3 luni. Ameliorare vizibila a starii generale, nu mai sufera. Bilant sanguin: = 8 la prima ora, crp = 3.


Galerie de imagini si poze medicale: poliartrita reumatoida


imagine cu poliartrita reumatoidaimagine cu poliartrita reumatoida imagini poliartrita reumatoidaimagini poliartrita reumatoida poza despre poliartrita reumatoidapoza despre poliartrita reumatoida


Alte materiale medicale despre: remedii naturiste chinezestiDEFINITIE Sl PATOGENIE O afectiune cronica mullisistemica de etiologie necunoscuta, caracterizata in principal de sinovite inflamatorii persis [...]
O cercetare efectuata pe gemeni monozigoti sau dizigoti cu risc genetic identic de a face o poliartrita reumatoida (106), a demonstrat ca istori [...]
Definitie. Artrita reumatoida juvenila este o boala a tesutului conjuctiv, de etiologie necunoscuta, caracterizata prin sinovita cronica s [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre remedii naturiste chinezesti

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile