eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Copilul de la 1 la 3 ani

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » copilul de la 1 la 3 ani

Jocul fizic


Bebelusii invata despre lume prin interactiunea cu dvs. si cu ceilalti ingrijitori. Pana cand merg de-a busilca. aceasta interactiune tinde sa fie sedentara si axata pe dezvoltarea lor mentala si sociala. Dar daca va priti copilul veti observa ca rareori ramane nemiscat: genunchii i se indoaie cand isi freaca una de alta gleznele, isi intinde mainile pentru a atinge o jucarie, incearca sa-si miste scaunul sau sa se rostogoleasca in patut.
Pentru bebelusi nu sunt necesare "lectii" de educatie fizica, dar ei au nevoie de stimulare fizica. Jucati-va cu copilul jocuri fizice, lasati-l sa-.si petreaca timpul pe podea, explorand si teslandu-si forta fizica: un copil tinut intre limite stranse tot timpul, nu va invata ca, daca se impinge ci mainile pe podea isi poate ridica capul putin mai mult, sau, ca daca isi intinde mana. poate sa obtina o jucarie pe care o doreste.


Exercitiul fizic al copilului


Asezati-l in poala si miscati-l in sus si in jos cu genunchii, in timp ce cantati sau ii vorbiti. Daca stiti cantece cu actiune, cu atat mai bine. Nu numai ca ii va placea senzatia fizica tic miscare, dar va invata sa-i placa de asemenea anticiparea miscarilor (ca si cum ar merge cu calutul) in sus. apoi in jos.

Cand copilul sta culcat - de exemplu, cand ii schimbati scutecul - faceti cu el bicicleta, sau imitati mersul, posibil cu muzica. Sau, ridieati-i manutele deasupra capului, sau trageti-] incet spre pozitia sezand (cand capul sta intr-un unghi de cel putin 45A fata de coloana vertebrala). Aceste exercitii simple imbogatesc scria de miscari pe care le face cu membrele si ajuta la formarea muschilor puternici.

Sa zboare prin aer in timp ce este tinut de maini puternice este pentru ci foarte distractiv si ii da copilului de asemenea o ziune neob asupra lumii inconjuratoare. Primadata vede lumea de deasupra lui.apoi de la nivelul ochilor dvs. pe masura ce il luati in brate, si apoi dela nivelul ochilor lui. cand poate sa stea asezat. Acest nou ..punct de vedere" il va ajuta sa perceapa adancimea.


PREA DUR?

Faptul ca copilul tipa do placere cand il aruncati in aer si apoi il prindeti cu o mana sigura nu este o ideo buna in cazul bebelusilor si copiilor foarte mici. Exista doua riscuri potentiale. Primul este zvacnirea: un bebelus care nu are control asupra muschilor gatului poate sa nu reuseasca sa-si tina capul aliniat cu coloana vertebrala. in cel mai bun caz aceasta duce la o durere de gat pentru cateva zile. in cazurile mai serioase, se poate ajunge la vatamarea creierului sau chiar la moarte. (Din acest motiv nu trebuie niciodata sa zgaltaiti un copil cand sunteti furioasa). Al doilea risc este deprinderea retinei, care poate duce la probleme permanente de vedere, sau chiar la orbire. Tineti capul in maini tot timpul si etati "jocurile" si actitatile care ii zgaltaie capul si gatul.

Promovarea obiceiurilor sanatoase
a Nu e niciodata prea devreme sa cultive sentimente pozitive cu prire la exercitiile fizice. Din copilarie, includeti copilul in cat mai multe actitati, drumuri la piscina, plimbari lungi (cu bebelusul intr-un marsupiu). sau jogging (cu copilul intr-un carucior).
a Un bebe mai grasut nu va fi neaparat un adolescent gras, dar majoritatea adolescentilor cu exces de greutate au fost
supraponderali inca din perioada antc-prescolaritatii. Combinata cu invatarea unor obiceiuri alimentare sanatoase, cea mai eficienta metoda de a preveni tendinta spre ingrasare si probleme de greutate pentru toata ata este exercitiul fizic.
a Cand copilul creste. incercati sa-i gasiti o cresa unde sa se poata juca intr-un mediu controlat cu anumite aparate din sala de gimnastica, care nu se gasesc intr-o locuinta obisnuita. Dar asigurati-va ca actitatile sunt conduse intr-un spirit mai degraba de distractie, decat de competitie. Puteti sa aliati detalii de la crese sau centrul local pentru timp liber.



Alte materiale medicale despre: copilul de la 1 la 3 ani

Oricand sunteti alaturi de copil fiti prietenos cu ci intr-o maniera linistita, calma. Copilul va intelege cat de mult insemnati unul pentru celalalt [...]
Da, ce a fost mai greu, a trecut. Vreau sa spun ca de scutece n-am scapat chiar de tot, dar am trecut de perioada ghicitorilor \"oare ce vrea copilul? [...]
Notiunea de 'prea mult\" te poate face sa crezi ca ar exista un nivel admisibil pana la care sa te nelinistesti. Nici vorba! Este absolut normal sa-Ji [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre copilul de la 1 la 3 ani

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile