eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Varicela


Varicela
Eruptia apare mai intai pe corp, apoi pe fata si pe cap. Elementele eruptive constau la inceput in macule (pete) rosii mici, care apoi se umflat devenind papulc si ulterior trec in stadiul de cule asezate pe o baza rosie. Datorita situarii lor superficiale, formei si continutului seros, culele au fost asemuite cu picaturile de roua. Veziculele se deprima treptat si se usuca, formand cruste. In urma culelor nu ramane cicatrice, doar uneori o usoara coloratie maronie a pielii, trecatoare. De obicei, eruptia provoaca prurit (mancarime a pielii).
La copilul mare si adult, perioada precrupti are simptome mai exprimate: dureri musculare, cefalee, stare generala alterata, febra, si dureaza 2-3 zile. La copilul mic ea poate lipsi. Febra c moderata in primele zile, dar poate creste ulterior, Unii copii nu fac febra si se simt bine, altii au febra mare si stare generala modificata. Eruptia apare in luri succesive inca 3-4 zile.
Trebuie chemat medicul, care este singurul in masura sa puna un diagnostic corect si sa instituie tratamentul adect. Pentru calmarea mancarimii se pot face tamponamente cu talc mentolat sau lotiune cu alcool mentolat, cu un tampon de ta. Doctorul poate recomanda antihistaminice in acelasi scop. Paracetamolul face copilul sa se simta ce mai bine, mai ales daca are febra.
Nu dati aspirina la copin cu ricela, pentru ca exista risc crescut de aparitie a sindromului Reye, care poate fi fatal (paragraful 822). Crustele nu trebuie rupte. Complicatia cea mai frecventa c infectarea leziunilor produse prin scarpinat sau ruperea crustelor. Mainile copilului trebuie spalate de 3 ori pe zi cu apa si sapun, iar unghiile taiate scurt. Daca copilul suporta, ii puteti pune manusi subtiri de bumbac seara la culcare, pentru a se evita producerea de leziuni prin scarpinat in timpul somnului.
Varicela apare de obicei la 11-l9 zile de la contactul cu bolnavul. De obicei, copilul poate merge la joaca afara, si la scoala, de la 7 zile de la aparitia eruptiei (sau 2 zile dupa ce nu au mai aparut cule). Crustele uscate nu sunt contagioase si nu constituie un motiv pentru a tine copilul izolat in continuare. Cititi si paragraful 315 in ce priveste ccinarea antiricclica.


Galerie de imagini si poze medicale: varicela


imagine cu varicelaimagine cu varicela imagini varicelaimagini/poza varicela


Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

Definitia Boala infectioasa si foarte contagioasa specific umana, produsa de virusul varicelo-zosterian cu evolutie autolimitanla, caracterizata prin [...]
Varicela este o infectie primara cu virusul varicela zoster. Herpesul zoster este o reactivare a unui virus latent din radacina ganglionului poste [...]
Varicela este o boala infectioasa deosebit de contagioasa, provocata de un virus, cu simptome generale usoare, febra pana la 40 grade Celsius [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile