eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Lista drogurilor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » drogurile » lista drogurilor

Biserica neo-americana

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Bazata pe modelul Bisericii amerindiene din America de Nord ( mai sus), Biserica neo-americana, o organizatie a albilor, a cautat sa obtina drepturile pe care le avea cea a bastinasilor, si anume dreptul de a consuma peyote din motive religioase. Biserica neo-americana a fost ridiculizata si condamnata pentru ca era o imitatie foarte nereusita a unui grup religios autentic si pentru ca avea motive cu totul diferite de a consuma peyote. Weston La Barre, pentru care intrebuintarile culturale ale telor psihoac-tive au constituit interesul profesional de o viata, a fost unul dintre cei mai fatisi critici, atacand in termeni foarte clari:

"Sustin Biserica amerindiana in randul bastinasilor amerindieni, dar dezaprob A«Biserica neo-americanaA» in randul americanilor albi care pretind ca-si urmeaza A«religiaA» prin consumul de mes-calina [alcaloidul psihoactiv obtinut din cactusul peyote; Mescalina] ca A«substanta sacraA». Din punct de vedere etnografic, acesta din urma este un cult complet artificial, lipsit de autenticitate si fals, a carui ipocrizie (se poate presupune) fi zuta si dispretuita de tinerii onesti; mai mult, lui i s-ar putea aplica in mod corect vechea lozinca a misionarilor folosita impotri cultului peyote - A«Consum de droguri sub paran religiosA»."

La Barre a fost, la randul sau, criticat de Jonathan Ott pentru atitudinea sa, Ott acuzandu-l de "discriminare pura, nediluata [] discriminare rasiala si religioasa. [] folosirea enteogenelor in scopuri sacre este o traditie a albilor in egala masura in care face parte din mostenirea indienilor din Lumea Noua".


Surse: La Barre 1989, Ott 1993.
Alte materiale medicale despre: lista drogurilorSolanum nigrum, cunoscuta sub numele de zarna, era folosita de vrajitoare in Grecia antica si in Europa medievala. Este totodata o planta sacra in cul [...]
Desi planta de canabis este acum omniprezenta, ea isi are originea pe un singur continent, spre deosebire de alte tipuri de halucinogene raspandite (c [...]
Digitalina se obtine din degetelul rosu comun, Digitalis purpurea. Folosirea medicinala a acestei plante este foarte veche, fiind mentionata in botani [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre lista drogurilor

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile