eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Diete

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NUTRITIE » diete

Dieta prin eliminare si reintroducere sau prin excludere?

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Dieta prin eliminare si reintroducere sau prin excludere?

Advertisements


Va recomand doua abordari. in primul rand va fi detaliata dieta prin eliminare/reintroducere. Aceasta dieta trebuie urmata daca alegeti sa identificati alimentele netolerate FARA a realiza un test de laborator sau un test de puls. Aceasta metoda reprezinta un mijloc de diagnosticare. Pentru a va sustine sistemul digestiv trebuie sa urmati ul numarul 1 pentru sustinerea digestiei.
Cealalta abordare este cea in care trebuie sa identificati alimentele netolerate si sa implementati dieta prin excludere, evitandu-le fara a fi necesara reintroducea pe termen scurt. De asemenea ti rifica punctajele obtinute la chestionare si ti decide ul/urile suplimentar(e) cele mai utile. Amintiti-va ca urile de suplimente sunt create pentru a accelera procesul prin care dobanditi o stare buna, normala de sanatate.

Indiferent de abordarea aleasa, va ti modifica dieta si ti aa nevoie de alternati. Aceasta sectiune va va ajuta in acest scop.
Dieta prin eliminare/ reintroducere
Aceasta abordare a dietei inlocuieste nevoia testelor de laborator sau de alta natura - dumneavoastra sunteti cei care ti identifica de la bun inceput alimentele netolerate, daca deja nu ati facut acest lucru. Este un proces experimental. Scopul sau este de a elimina alimentele alese pentru minimum doua saptamani si maximum patru. Daca simp-tomele sunt legate de alimente, atunci acestea ar trebui sa dispara pana la sfarsitul primei saptamani, desi eliminarea complexelor cu anticorpi antigeni dureaza. Este vital ca in aceasta perioada sa nu consumati nici unul dintre alimentele de pe lista dumneavoastra.

La ce trebuie sa ma attept in faza de eliminare?
Daca prezentati intolerante alimentare, atunci trebuie sa va asteptati sa treceti printr-o perioada de sevraj. Nu cedati tentatiei unui anumit aliment ca indicatie ca acel aliment este bun si ca trebuie sa il consumati. Puteti suplini aceste tentatii consumand o pudra supliment numita XCravings produsa de Allergy Research ( Planul Anti-tentatii, ina 171).


Cu cat numarul intolerantelor este mai mic, cu atat va fi mai usor sa le rificati folosind aceasta abordare. Daca prezentati intolerante alimentare multiple, poate fi foarte dificil sa evitati toate alimentele netolerate si poate insemna ca nu toate simptomele au fost ameliorate. Cu toate acestea, procesul va oferi cu siguranta cateva informatii cheie.

Faza de reintroducere
Numerotati alimentele netolerate in ordine crescatoare, incepand cu 1. Aceasta este ordinea in care ti reintroduce acele alimente in dieta dupa doua saptamani de dieta prin eliminare. La un interval de 4 zile se introduce un aliment de pe lista, dar consumati-l o singura data si apoi continuati sa il evitati. Fiti constienti ca reintroducerea unui aliment netolerat poate produce o reactie mai sera decat prezentati inainte. Asadar, trebuie sa pastrati o evidenta detaliata a alimentelor reintroduse, daca au existat simptome, cand au aparut si cum s-au manifestat, lata un proiect pentru lista de evidenta.

Daca ati efectuat deja un test de puls ( anexa 1), este un moment foarte bun sa implementati aceasta faza.
Daca v-ati confruntat cu un simptom violent, ti aa avantajul perioadei si ordinii cand l-ati reintrodus in proces si ar trebui sa fie mai usor sa continuati sa evitati alimentul care l-a declansat. Notati reactia in fisa de evidenta.
Daca simptomele nu dispar folosind dieta de eliminare/ reintroducere, probabil nu ati evitat toate alimentele responsabile pentru aceste simptome, sau probabil prezentati si alte afectiuni care co-exista cu intolerantele. Verificati punctajele obtinute la chestionare pentru a identifica zonele candidate si luati in calcul cursul de actiune recomandat, fie sub forma unui test de laborator, fie a unui suplimentar.

Cat timp trebuie sa evit un aliment?
Odata identificate alimentele netolerate, acestea trebuie evitate o perioada cuprinsa intre o luna si noua luni. Dupa aceasta perioada, alimentele pot fi reintroduse cu grija. Notati orice reactie adrsa si consumati-le prin rotatie. Cu cat evitati mai mult timp aceste alimente, cu atat sunt mai mari sansele de a invinge intoleranta. Se recomanda asadar sa evitati alimentele netolerate pentru cel putin doua luni inainte de a le reintroduce. Daca apoi le consumati in cantitati mari, puteti foarte bine recrea intoleranta initiala.

O variabila relevanta in acest caz este natura altor afectiuni pe care le prezentati. Suferiti de sindrom de intestin permeabil? Suferiti de disbioza? Prezentati niluri ridicate de stres? Prezentati vreuna dintre afectiunile discutate in Partea a doua? Daca da, trebuie sa le tratati in aceeasi perioada in care evitati alimentele netolerate. Tratarea lor poate dura intre trei si noua luni si presupune o implicare mai mare din partea dumneavoastra.

Cat timp va dura pana cand vor disparea simptomele?
Daca intoleranta alimentara este singura cauza a unui simptom, poate dura cateva saptamani pana cand va disparea. Aceasta se datoreaza complexelor de anticorpi antigeni care trebuie eliminate din sistem - proces care dureaza. Alte simptome pot fi indepartate mai repede (amintiti-va cat de repede si-a ameliorat Sally Ann starea de sanatate in momentul in care a evitat graul ( inile 15-l6)).

Notati cele mai importante neplaceri
Ambele abordari presupun un anumit efort din partea dumneavoastra, asadar este foarte important sa va reamintiti de ce trebuie sa reusiti. Pentru a va ajuta sa realizati acest lucru, intocmiti o lista cu cinci dintre cele mai gra neplaceri (sau toate, daca numarul lor nu depaseste 5) si asezati-o intr-un loc in care sa o puteti dea zilnic. Va va servi drept motivatie zilnica in timp ce incercati sa va modificati dieta. Eforturile dumneavoastra chiar sunt rasplatite.Notati alimentele netolerate
Este imperativ sa notati alimentele pe care trebuie sa le evitati, fie testate si cunoscute, fie netestate, si sa memorati aceasta lista. Amintiti-va sa identificati alternatile (multe sunt oferite in aceasta sectiune) pentru a va fi la indemana si consumati-le. Una dintre modalitatile practice de identificare a alternatilor este sa rificati alimentele pe care le consumati si oferiti-va doua uri alternati pentru fiecare masa a zilei in care apare unul dintre alimentele netolerate.

Acest lucru este posibil folosind retetele culinare din aceasta sectiune. Imediat ti aa o idee ferma despre alimentele pe care puteti si le ti consuma.
Urmatorul pas este fixarea datei si demararea dietei de eliminare/ reintroducere sau dietei prin excludere. indepartarea alimentelor neolerate, precum graul, produsele lactate si soia, cer o atentie minutioasa pentru detaliu; chiar daca unele alimente despre care nu credeti, contin „ascunse\" astfel de ingrediente- rificati fiecare eticheta.


Galerie de imagini si poze medicale: dieta


imagine cu dietaimagine cu dieta imagini dietaimagini/poza dieta


Alte materiale medicale despre: DieteAfectiunile influentate in bine de acest tip de dieta sunt osteoartrita, poliartrita reumatoida, fibroza, reumatismul si lumbago, polimialgia reumatic [...]
Ficatul indeplineste zilnic o sarcina de mare importanta, fiind raspunzator nu numai de buna functionare a multiplelor procese de descompunere [...]
DESPRE OAMENI SI SOARECI Rezultatele sutelor de studii de cercetare in domeniul RC pe o mare diversitate de animale de laborator sunt de-a dreptul ui [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre diete

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Retete
  Stiati ca
  Alimentatie
  Vitaminele
  Sa mancam sanatos
  Diete
  Secretele nutritiei
  Cura de slabire
  Exercitiile fizice
  Mineralele
  Grasimile
  Cum ne hranim
  Regimuri alimentare
  Intrebari despre nutritie
  Silueta
  Nutritia si sexualitatea
  Nutritia si bolile cronice
  Aminoacizii
  Acizii grasi
  Bucatarie
  Retete de slabit  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile