eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie

Regim hiposodat


Regim hiposodat
Regimurile hiposodate aduc mai putin de 2 g sau 87 mMol de Na pe zi. Regimul hiposodat standard aduce 0,5 - 1 g de Na pe zi. El poate fi si mai putin sever. Cit despre regimul strict, care nu mai este practic prescris, acesta aduce mai putin de 0,5 g de Na pe zi.

Indicatiile regimului hiposodat sint necesare in starile in care exista o crestere a sectorului cxtrascular (insuficienta cardiaca), hipertensiunea arteriala si corticoterapia cu scop antiinflamator.
Regimurile desodate care aduc I - 2 g de Na pe zi necesita suprimarea sarii de bucatarie, a piinii si a biscuitilor sarati, a alimentelor afumate sau conserte cu sare, a mezelurilor, a preparatelor industriale, a untului sarat, a biscuitilor preparati industrial, a brinzeturilor sarate, a anumitor ape minerale (Vichy, Badoit, Vals), a medicamentelor efei-vescente. in cazul regimurilor mai severe, dar tolerind un apoit de 0,5 g de Na, restrictia alimentara trebuie sa vizeze in plus, cantitativ, carnea, pestele si ouale, cu un risc evident de carenta in proteine animale. in cazul unor regimuri si mai stricte, biinzeturile si anumite legume (spanac, telina, morcovi) sint interzise. De fapt, indicatiile unor regimuri foarte severe sint exceptionale caci, pe de-o parte, diureticele permit cu usurinta negatirea bilantului sodat si, pe de alta parte, numeroase medicamente permit ameliorarea simptomelor maladiei subiacente printr-o alta cale flziopatologica decit depletia sodata severa.


Supravegherea unui regim hiposodat permite eluarea eficientei lui, dar si cautarea semnelor clinice si biologice al unei deshidratari, mai ales daca este asociat un tratament diuretic.



Alte materiale medicale despre: Alimentatie




Acesta se datoreaza cresterii hormonului cortico-suprarenal, care conduce la o scadere a tolerantei pentru glucide si, in acelasi timp, la aparitia un [...]
De obicei, acest diabet este prepuberal, foarte grav, cu denutritie azotata, conducand rapid la ciroza si accidente comatoase. Aceasta forma de diabet [...]
Diabetul hepatic este prezent in cirozele hepatice, toxice, carentialc si cardiace, cand pot aparea tulburi in glicogeneza cu hiperglicemie, glicozuri [...]


});

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentatie

Alte sectiuni
Retete
Stiati ca
Alimentatie
Vitaminele
Sa mancam sanatos
Diete
Secretele nutritiei
Cura de slabire
Exercitiile fizice
Mineralele
Grasimile
Cum ne hranim
Regimuri alimentare
Intrebari despre nutritie
Silueta
Nutritia si sexualitatea
Nutritia si bolile cronice
Aminoacizii
Acizii grasi
Bucatarie
Retete de slabit


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile