eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Cancerul si alimentatia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NUTRITIE » alimentatie » cancerul si alimentatia

Carnea


De regula, ar trebui sa se consume doar de doua ori pe saptamana. In trecut, romanii mancau carne doar duminica sau la sarbatori. Astazi, se consuma aproape zilnic si sunt familii in care nu se gateste fara carne. Consumul in exces al carnii in tratamentul cancerului este foarte nociv pentru ca aceasta va furniza materie prima pentru formarea celulelor canceroase.
In orice caz, se exclude consumul de carne provenita de la animale crescute cu hrana artificiala, cu chimicale sau in crescatorii. Ca sa dau numai un singur exemplu. Un pui crescut in mod artificial ajunge la varsta biologica de 2 ani in 45 de zile si i se multiplica celulele asa cum se intampla cu celulele canceroase. Ca atare, feriti-va de astfel de carne, indiferent ca este alba sau rosie. Edent, aici intra absolut toate subprodusele (mezeluri, carnati, alte preparate).

La noi in tara inca se mai cresc animale biologic. Vaci, tei, oi sau alte ierbivore inca mai consuma iarba nestropita cu chimicale. De asemenea, nici carnea de porc nu trebuie exclusa din alimentatie, insa trebuie excluse toate carnurile care au fost pregatite in saramura sau afumate.
In mod normal, omul are nevoie de 100-l50 g de carne pe zi, dar, chiar si in situatii normale, doua zile pe saptamana nu ar trebui sa se consume carne.
Carnea este necesara pentru aportul ei de proteine de buna calitate, usor asimilabile de organism. Dar nu trebuie uitat ca acestea se mai pot lua si din vegetale. Fasolea, soia, nucile, alunele, ciupercile, contin tot atatea proteine ca si carnea. Avantajul lor insa este ca nu au colesterol care pot infunda vasele de sange.
Carnea rosie este o excelenta sursa de fier. K'u este insa indicat sa se consume carne grasa, pentru ca aceasta ajuta la cresterea colesterolului rau din organism. Cel mai bine ar fi sa limitati consumul carnii rosii la 100-l50 g de carne pe saptamana, de preferinta la pranz. Carnea alba contine mai putin fier, dar si mai putine grasimi. Se poate consuma de trei ori pe saptamana, in total 300 g pe saptamana, preferabil la pranz sau cina.
Se vor eta preparatele cu sosuri sau carnea prajita in ulei. Optati pentru carnea fiarta si fara pielite (la cea de pui in special). Se poate inlocui carnea cu un ou sau o farfurie de legume uscate amestecate cu cereale.



Alte materiale medicale despre: cancerul si alimentatia

Prin carne se intelege de obicei tesutul muscular al animalului (musculatura), fara viscere sau asa-numita carcasa (part [...]
Cu toate acestea primesc in continuare suficiente proteine din produse lactate si cereale. incercati sa le oferiti felii de peste slab (fara [...]
Prin carne se intelege de obicei tesutul muscular al animalului (musculatura), fara viscere sau asa-numita carcasa (part [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre cancerul si alimentatia

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile