eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Toxicologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » toxicologie

Intoxicatia cu trifolium repenses (trifoiul alb)

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Intoxicatia cu trifolium repenses (trifoiul alb)

Advertisements


Intoxicatia cu Trifolium repenses (trifoiul alb)

            Trifolium repenses este o ta perena cu tulpina taratoare pe care pornesc frunze lung-petiolate si ramuri erecte erecte ce poarta in varf florile al 121i86b be, grupate in capitule globuloase. Dupa, fecundatie florile devin brune pana la roscate si se rasfrang in jos.

            Este o specie comuna in toata tara prin pasuni si fanete mezofile, pe marginea drumurilor si in locuri slab saraturoase. Uneori se cultiva ca ta furajera. Prezinta o mare valoare furajera fiind indicata in special pentru pasuni deoarece suporta bine calcatul si pascutul, regenerandu-se usor.

            Principii toxice. Planta contine urmatorii glicozizi cianogenetici: linamarina si lotusautralina. Acesti glicozizi sub actiunea linamarazei (ferment hidrolizant, prezent in alte celule ale tei), elibereaza acid cianhidric. Trifoiul alb contine, de asemenea saponine si derivati flavonici, ce actioneaza asupra musculaturii netede a intestinului.

            In general, trifoiul alb amestecat cu alte te furajere, nu este periculos.

            La vaci si oi gestante, trifoiul alb administrat repetat si in doze mari provoaca moartea fetusului sau ii opresc dezvoltarea. Consumand in doze mici, o perioada mai indelungata produce perturbari la nivelul tiroidei sau chiar aparitia gusei, deoarece acidul cianhidric este transformat in tiocianat. Unele varietati noi de trifoi alb, foarte productive dar bogate in acid cianhidric, provoaca adesea bovinelor meteorizatii acute urmate de intoxicatii mortale, cu evolutie rapida, caracteristice otravirilor cianhidrice. Pentru a evita asemenea accidente se recomanda ca furajarea sa se faca cu trifoi uscat sau cel putin ofilit, amestecat cu alte specii furajere si sa nu fie introdus in ratie mai multe zile in sir.

       

Trifoiul alb

             http://mybiosis.org/db/images_specimens/200806/dumitru.gingu_1214326625_micro.jpg
Alte materiale medicale despre: ToxicologieDin aceasta categorie de substante fac parte fenotiazinele, alcaloizii din Rauwolfia, butirofenele, tioxantenele, antidepresivele triciclice, inhib [...]
Azbestoza face parte din grupul mare al silicatozelor (pneumocouioze generate de inhalarea masiva si/sau prelungita a pulberilor de silicati de fi [...]
Intoxicatia cu benzina apare mai frecvent la lucratorii din atelierele de reparatii si vopsitorie auto. statiile de benzina, atunci cand se cur [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre toxicologie

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile