eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Rahitismul


Rahitismul


Este o boala endocrina, frecventa la copii, datorata alimentatiei sarace in calciu si vitaminele A, D, C, vitamine naturale care fixeaza calciul in organism. Fosforul are rolul de a fixa calciul in organism, iar magneziul participa la repartizarea calciului in tesuturi . Calciul este un element major cuprins in ultima clasificare a mineralelor si oligoelementelor, alaturi de magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, clor si sulf.
Boala se manifesta prin decalcifierea oaselor, deformarea membrelor inferioare, formarea "pieptului de gaina" (torace in carena), aparitia dintilor cu intarziere, curbarea coloanei vertebrale. Pe langa leziunile osoase, apar simptome din partea altor organe si sisteme: hipotonia musculara, diastaza muschilor drepti abdominali, hernie ombilicala, scaderea imunitatii generale (mare receptivitate la infectii, cu tendinte de recidive ). Daca in perioada sarcinii alimentatia gravidei este atoxica si sunt consumate alimente bogate in vitamine si se bea suplimentul nutritiv, acestea sunt benefice atat pentru fat, cat si pentru mama. Tratamentul rahitismului este de durata, dar cu eficienta daca sunt respectate urmatoarele:

- se consuma zilnic apa argiloasa preparata din 150 ml apa de pe taratele de grau si un plic de argila din suplimentul nutritiv. La copin de pana la 2 ani, se bea cate o lingurita pe zi, doza crescand in functie de rsta, pana la 3 lingurite pe zi.
Cataplasmele se aplica in zonele afectate de mai multe ori in timpul zilei, cu o pauza de o ora intre ele. O data pe zi, cataplasma se aplica pe ceafa. Durata acestora fi de cea o ora. in toate cazurile, cataplasmele vor fi caldute, cu exceptia celei care se aplica pe abdomen, care fi la temperatura camerei. Tratamentul se aplica lunar si, dupa o pauza de 7 zile, se reia.
Pe langa aplicarea cataplasmelor se vor face bai cu apa calduta, la care se introduce o infuzie concentrata din frunze de nuc. Infuzia se prepara din 200 gr frunze de nuc la un litru de apa. Dupa 10 minute se strecoara si se adauga 20 gr pudra de argila, introducandu-se in apa de baie.
Regimul alimentar atoxic are un rol important. Alimentatia se baza pe carne slaba, branza de ca, sucuri de citrice, caise, coacaze si morcovi.
Pentru picioarele strambe, la copin de peste doi ani se vor face bai cu apa calduta la care concentratia fi de patru plicuri de argila cosmetica la un litru de apa, peste care se adauga infuzia de mai sus. Picioarele se introduc in apa pana la genunchi. Pe perioada baii, picioarele se misca. La inceput, baile dureaza 5-6 minute si durata creste la 10-l5 minute, pana la 20 de minute. Baile se repeta de 2-3 ori in cursul zilei. Iarna, picioarele se sterg, iar ra, picioarele se lasa sa se usuce natural. Dupa doua-trei ore, acestea se spala si se sterg. La copin sub doi ani, se aplica local comprese facute cu aceeasi densitate de apa argiloasa; se aplica direct pe piele si au o durata de 15-20 minute. Dupa ridicarea compreselor, se spala si se sterge pielea. Compresele se aplica de trei ori in cursul unei zile. Cataplasmele se aplica subtiri si caldute pe piept, cu o durata de trei ore, alternand cu cataplasme pe abdomen la temperatura camerei, cu aceeasi durata. Este indicat ca, cel putin o data pe zi, sa fie aplicata compresa cu apa argiloasa pe ceafa, cu o durata de cea 30 minute. Seara se pot pune cataplasme groase pe membrele inferioare, care se pot lasa pana dimineata, dupa care se arunca.

Ultimele cercetari au demonstrat ca sugarilor sau copiilor care sufera de rahitism le sunt recomandate consumul de infuzie de te medicinale. Indicata este reteta din l
ucrarea Fitoterapie traditionala si moderna - tulburari ale meolismului fosfo-calcic pentru copin care fac tratamente impotri rahitismului (51, . 251), ea and urmatoarea formula: frunze de catina 35 gr, frunze de macics 35 gr, frunze de roinita 15 gr, frunze de ciubotica cucului 15 gr. Infuzia se prepara dintr-o lingura de amestec de te la o cana de apa. Se beau 1-2 cani pe zi, indulcite cu miere de albine sau zahar, cantitate care inlocui lichidele consumate in mod normal de sugar sau de copilul mic cu rahitism. in terapia naturista a rahitismului este recomandata o reteta care este la indemana oricui, iar calciul este asimilat usor in organism. Se piseaza marunt coaja de la 4 oua fierte (dupa indepartarea pielitei) si se introduc intr-un borcan cu capac, in care se stoarce si sucul a 1-2 lamai. Se tine la macerat 3 zile, dupa care se filtreaza prin tifon. Lichidul rezultat, care este, de fapt, un citrat de calciu, se amesteca in parti egale cu miere. Din acest preparat se dau copilului 1-3 lingurite pe zi, inainte de mese, in functie de rsta. Dupa mese i se dau copilului 3-4 lingurite din infuzia preparata dupa formula de mai sus



Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Definitie: boala metabolica generala, caracterizata printr-o tulburare de mineralizare a osului, aparuta in perioada de crestere, in condit [...]
Boala a sistemului osos, in care nu se poate depozita suficient fosfat si carbonat de calciu, astfel ca oasele raman moi, si osificatia intarzi [...]
Rahitismul semnificA o tulburare de mineralizare a matricei pro-teice a osului si acumularea/cresterea matricei carAlaginoase, apArutA in perioada [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile