eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Psoriazis


Psoriazis


Aceasta afectiune este o dermatoza necontagioasa. localizata in orice parte a corpului, umeri, coate, genunchi, maini sau chiar in zonele paroase.
Pe piele apar pete rosietice, acoperite cu scuame. dureri, mancarimi, sangerari, putand aparea chiar fisuri, crapaturi, care devin dureroase.
Aceasta maladie de piele foarte frecnta, care se dezvolta cel mai adesea la nilul genunchilor si al coatelor, dar care poate uneori sa se raspindeasca pe intregul corp, nu este contagioasa. Originea bolii, care atinge in jur de 2% din populatia globului, este departe de a fi elucidata complet. Totusi cercetarile avanseaza in prezent cu pasi repezi si se stie, de exemplu, ca este vorba de o boala genetica cu transmitere autosomala (transmisa prin alti cromozomi decit cei sexuali), in 30 % dintre cazuri regasindu-se un caz de psoriazis in familie. Studiile genetice au pus in evidenta doua tipuri principale ale bolii: tipul I - care apare inainte de 30 de ani, cu antecedente familiale importante si o evolutie destul de sera, si tipul II - care apare dupa 50 de ani, in mod sporadic, fara antecedente familiale si a carui evolutie este mai blanda.

Tratamentul consta in urmatoarele:


- regimul alimentar atoxic este obligatoriu;

- ingerarea apei argiloase dimineata, cu ora inainte de masa.In cazul in care nu sunt crapaturi, fisuri ale pielii, se unge zona afectata cu unguent preparat in felul urmator:
Se fierbe kg varza cruda sau acra taiata marunt intr-un litru de vin natural alb sau rosu. Dupa racire, fiertura se amesteca cu pudra de argila "Aslavital", in vas de sticla sau portelan, formand un unguent. Acesta se intinde pe zona afectata, in grosime de cea 3 mm. Peste aceasta pasta se aplica un tifon, panza de in sau bumbac si se fixeaza de piele cu ajutorul unei fase, lasandu-se pana la uscarea totala, cand se indeparteaza prin spalare. Dupa uscare, se pudreaza zona afectata cu pudra de argila. Pudra se fixeaza pe piele cu ajutorul unui tifon. Aceasta patrunde in piele, se pastreaza timp de 3-6 ore, dupa care se spala cu apa calduta.
Unguentul se aplica pe piele de cel putin doua ori pe zi, iar pudrarea se face ori de cate ori este posibil.
In zona fisurilor, crapaturilor, se aplica numai cataplasme caldute, preparate cu pudra de argila; au o durata de doua-trei ore in primele doua-trei zile, apoi durata poate fi prelungita la 6 ore. Cataplasma de seara se poate lasa pana dimineata, dar ea trebuie sa fie groasa pentru a nu se usca in timpul noptii. Cataplasmele vor aa temperatura camerei.In cazul acestei afectiuni, ingerarea apei argiloase se face fara pauza de 7-l0 zile.
Tratamentul poate dura 2-3 luni sau mai mult, si continua cu ingerarea argilei dupa disparitia durerii sau a scaunelor.


Galerie de imagini si poze medicale: psoriazis


imagine cu psoriazisimagine cu psoriazis imagini psoriazisimagini psoriazis poza despre psoriazispoza despre psoriazis


Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Tratament cu ceaiuri prin cataplasme si bai: - Tataneasa. Pentru bai generale se pun 10 lingurite si se fierb in 5 1 apa. Se strecoara si [...]
Este o afectiune benigna, cu evolutie cronica, ne-contagioasa, constituita din pete sau placarde eritematoase, bine delimitate acoperite de scua [...]
O afectiune caracterizata prin aparitia pe piele a unor pete sau placarde sub forma de solzi de un rosu intens. Foarte putin observabila la in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile