eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Remedii naturiste chinezesti

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante terapeutice » remedii naturiste chinezesti

Diabet

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Diabet

Advertisements


Ocupa locul al treilea in rindul bolilor care afecteaza omul. Mortalitatea in SUA este de 5%, in China de 1,2%. in medicina traditionala chineza, diabetul poarta numele de Xiao Ke : "boala lichidelor organice".
Lichidele organice sint toate secretiile si lichidele pure (ser, limfa, sucuri digestive, hormoni, enzime). Urina e un lichid impur. in diabet, apa, in loc sa favorizeze secretia lichidelor organice, urmeaza o cale incorecta si se transforma direct in urina. Deci, problema-cheie este insuficienta energiei Splinei. Prezenta zaharului in singe si urina este asimilabila mucozitatilor, umiditatii. Sete. bulimie, urina abundenta.


Diagnostic

Procent crescut de glucoza in singe si urina, insuficienta A£?/-ului Splinei si al Rinichiului. Limba palida, groasa, sumbra. Puls oscilant, neregulat.

Principii de tratament
Tonifierea Splinei, a lichidelor organice, activarea circulatiei singelui.


Tratament

Jian Tang Dai Yao ("decoct care inlocuieste remediul"). a€¢ 50 g Rx. Asiragali (Huang qi), radacina de astragal: tonifica energia defensiva si Splina.
a€¢ 50 g Rx. Rehmanniae recens (Sheng di), radacina cruda de digitala de China: tonifica Yin-ul si lichidele organice.
a€¢ 25 g Rz. Atractylodis lancea (Cang zhu), rizom de atractylis lancea: asaneaza umiditatea si tonifica Splina.
a€¢ 50 g Rx. Scrophulariae (Xuan shen): elimina caldura si toxinele, dizolva nodulii.
a€¢ 40 g Rx. Piierariae (Ge gen), radacina de manioc porcesc: tonifica lichidele organice, elimina setea, element major al tratamentului diabetului si al alcoolismului.
a€¢ 30 g Fr. Trichosanthis (Tiau huafen), radacina de tartacuta: tonifica lichidele organice, elimina caldura.
a€¢ 50 g Rx. Salviae (Dan shen): radacina de salvie : activeaza circulatia, favorizeaza revascularizarea. fluidifica singele.
a€¢ 20 g Rx. Ginseng (Ren shen), radacina de ginseng: tonifica energia originala, scade glicemia.
a€¢ 20 g Rz. Anemarrhenae (zhi mu), radacina de asfodela : reduce caldura.
a€¢ 50 g Gypsum (Shi gao), ghips : extrem de rece, elimina setea si caldura.
Posologie
Cu un sfert din prescriptie, se prepara un decoct in 2 litri de apa, cantitate suficienta pentru o saptamina. Se filtreaza neaparat. Un pahar de 100 ml.de 2 ori/zi, inaintea meselor. Durata tratamentului: 4 saptamini.
Dieta
Suprimarea totala a lactatelor. Mincare calda, cu putine cruditati. A se evita tomatele si pepenele verde, care cresc glicemia. Fasolea alba, orezul complet, doeacul, ignama chinezeasca reduc glicemia.Alte materiale medicale despre: remedii naturiste chinezestiCETOACIDOZA DIABETICA‚ (CAD) CAD este rezultatul deficitului de insulina, cu cresterea relativa sau absoluta a glucagonufui si poate li provocata de [...]
Diabetul apare in urma imbolnavirii pancreasului, care nu mai secreta suficienta insulina. E hormonul care permite folosirea si \\ depozitarea z [...]
Tulburare a metabolismului glucidic, care are drept consecinta cresterea cantitatii de zahar in sange, peste 1,20 g la mie (hiperglicemie) si [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre remedii naturiste chinezesti

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile