eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Varicele


Varicele


Dilatatie venoasa permanenta, de forma neregulata, datorata structurii laxe a peretelui venei. Este mai frecventa la membrele inferioare. Fund favorizata de pozitia verticala a corpului. Este insotita de dureri locale si, adeseori, de tulburari trofice ale tesuturilor inconjuratoare, care pot merge pana la aparitia unor ulceratii cu o slaba tendinta de cicatrizare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: alunul, busuiocul, ciresul, castanul porcesc, coada calului, coada soricelului, dracila, fumarita, galbenelele, hameiul, ienuparul, izma, iedera, jalesul, lentica, musetelul, papadia, patlagina, rachitanul, rozmarinul, sunatoarea, tataneasa, turita mare, urzica, urzica moarta, verbina.


Retete utilizate



UZ INTERN:

Alunul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Tinctura din frunze de alun - 100 g, puse in 200 ml alcool 70A. Se iau 20-30 de picaturi pe zi.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ienuparul - infuzie dintr-o lingurita de galbuie, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la 100 ml apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi. Papadia - infuzie din 1-2 lingurite de ta intreaga, uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Patlagina - infuzie din 1-2 lingurite pulbere din frunze uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Rachitanul - decoct din 4 linguri de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Tataneasa - decoct dintr-o lingura de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15-30 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Turifa mare - infuzie dintr-o lingura cu pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.


Urzica - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie din 2-3 linguri cu flori proaspete, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Dracila - radacina (50 g), Castan salbatic - scoarta (40 g), Cires - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Tataneasa - radacina (20 g), Dracila - radacina (20 g), Fumarifa - ta (20 g), Turita mare - ta (20 g), Galbenele - flori (20 g), Jales - frunze (20 g). Coada calului - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Izma - frunze (20 g), Jales - frunze (20 g). Verbina - flori (20 g). Busuioc - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Alunul- infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
Castanul salbatic - alifie obtinuta din miezul fructelor, amestecat cu unt sau cu unsoare. Alifia se aplica pe zona afectata.
Galbenelele - alifie obtinuta din 100 g flori, amestecate cu unt sau cu unsoare. Se aplica pe zona afectata.

Ceaiuri complexe
1. Sunatoare - ta (20 g). Musetel - flori (20 g), Coada calului - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
2. Musetel - flori (40 g), Hamei - conuri (20 g), Lentica - flori (20 g). Rozmarin -frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
3. Galbenele - flori (20 g), Coada soricelului - flori (20 g), Urzica - frunze (20 g), Coada calului - ta (20 g), Jales - frunze (20 g). Rozmarin - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga in apa de baie.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




Statele Unite precum si in alte tari s-a testat protejarea copiilor contra varicelei cu un vaccin varicelic viu atenuat. In prezent se discuta ge [...]
Statele Unite precum si in alte tari s-a testat protejarea copiilor contra varicelei cu un vaccin varicelic viu atenuat. In prezent se discuta ge [...]
Tratamentul varicelor primare poate fi: 1) Conservativ - bandaje sau ciorapi elastici; 2) Chirurgical; 3) Sclerozant. Tratamentul poate fi efectu [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile