eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Nefrita


Inflamatia rinichiului, cu lezarea, cel mai adesea, a glomerulului (glomerulo-nefrita), dar si a tubului urinifer (tubulo-nefrita). De cele mai multe ori, nefrita este expresia unui proces infectios alergic, produs de streptococi, ca urmare a unei angine streptococice sau a unei scarlatine, and un caracter difuz.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, banuteii, busuiocul, cerentelul, cicoarea, ciresul, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fasolea, feniculul, ienuparul, jalesul, lentica, macesul, macrisul iepurelui, maturile, mesteacanul, merisorul, musetelul, nalba mare, nucul, obligeana, patrunjelul, pinul, plopul negru, porumbul, porumbarul, rozmarinul, splinuta, sunatoarea, traista ciobanului, teiul, troscotul, urzica moarta alba, ventrilica.


Retete utilizate



UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize. inaintea meselor principale.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite pulbere rizom si radacina, la o cana (250 ml) cu apa rece. Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Coacazul negru - infuzie dintr-o lingurita de fructe uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, inaintea meselor.
Ciresul infuzie dintr-o lingura fructe uscate, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.
(bada calului decoct din 4-5 linguri ta maruntita, la 1,5 1 apa rece. Se bea in cursul
unei zile, ca lichid de intretinere.
Ienuparul - decoct diluat din 10-20 galbuie (fructe), la 1 litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Macesul - decoct din 2 linguri de macese zdrobite, la 500 ml de apa rece. Se fierb 10 minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea intr-o zi, in 2 reprize. Macrisul iepurelui - infuzie dintr-o lingurita frunze proaspete, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Merisorul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 2-3 linguri de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). In timpul racirii, se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se lasa in repaus 6 ore. Se bea in cursul unei zile.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-3 cani pe zi.
Nucul- infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Teiul- infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Mesteacan - frunze (30 g), Coada calului - ta (20 g), Splinufa - ta (20 g). Busuioc

ta (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.
2. Porumb - matase (30 g), Macrisul iepurelui - frunze (20 g), Urzica moarta alba -frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
3. Busuioc - ta (20 g), Mesteacan - frunze (20 g). Sunatoare - ta (20 g), Musetel - flori (20 g), Banutei - frunze (20 g), Maces - fructe (20 g), Cicoare -radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 3-4 cani pe zi.
4. Mesteacan - frunze (30 g), Maces - fructe (30 g). Patrunjel - seminte (30 g), Rozmarin - frunze (30 g), Splinufa - ta (30 g), Ventrilica - ta (30 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita. Se beau 3-4 cani pe zi.
5. Fasole - teci (20 g), Mesteacan - frunze (15 g). Traista ciobanului - ta (15 g). Muluri- ta (15 g), Troscot- ta (15 g), Coada calului- ta (15 g), Busuioc
- ta (15 g). Maces - fructe (10 g), Obligeana - radacina (10 g), Coada soricelului
- flori (10 g), Patrunjel - seminte (5 g). Porumbar- flori (5 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Coada calului - bai la sezut cu infuzie din 2 lingurite de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml).
Feniculul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se fac gargare zilnice.
Jalesul- infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se fac 2-3 gargare pe zi.
Lentica - flori (50 g). Cimbrisor- ta (50 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se foloseste ca gargara.
Musetelul- infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac gargare, de 2-3 ori pe zi.
Teiul - infuzie din 4 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga o jumatate de lingurita de acid boric. Se fac gargare zilnice.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Leziune cutanata, plina cu lichid care apare la suprafata pielii. Plante medicinale ce pot fi utilizate: musetelul, socul. Retete utilizate UZ [...]
Boala cronica, comuna omului si animalelor, produsa de ciuperca Actinomyces bovis, care patrunde in cavitatea bucala si invadeaza osul maxilar inferio [...]
Inflamatia mucoasei faringiene, datorata streptococilor sau stafilococilor, care se manifesta prin dureri la inghitit, uscaciune, uneori tuse seaca. [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile