eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Meteorismul




Umflarea abdomenului, ca urmare a aparitiei unei cantitati mari de gaze in stomac, dar mai ales in intestinul subtire si in cel gros. Cauzele balonarii sunt mai ales fermentai ii le glucidelor (apare mult CO2) sau ale proteinelor (apare mult amoniac), dar se datoreaza si gastrocnteritelor si toxinfectiilor alimentare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, angelica, busuiocul, chimenul, coada racului, coada soricelului, coriandrul, crusinul, feniculul, icnuparul, izma, jalesul, levantica, maghiranul, musetelul, obligeana, roinita, sulfina, sunaloarea, talpa gaslii, turita mare, valeriana.


Retete utilizate

UZ INTERN:

Anasonul - infuzie dintr-o lingurita fructe, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, inainte de masa. Angelica - decoct din 2 lingurite amestec in parti egale pulbere, radacina si fructe, la 2 cani cu apa. Se fierbe 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se bea incet, cu inghitituri rare.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Chimenul - infuzie dintr-o jumatate lingurita fructe, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, dupa mesele principale.
Coada racului - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute .si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, dupa mese. Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Coriandrul- infuzie dintr-o lingurita de fructe zdrobite sau nezdrobite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute, se strecoara. Se bea fractionat, intr-o zi. Crusinul - decoct dintr-o lingura pulbere scoarta, la o cana cu apa fierbinte (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute, apoi se fierbe 15-30 de minute la foc mic. Se bea caldut, seara, la culcare.


Fenicululinfuzie dintr-o jumatate lingurita fructe, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile. Fcnuparul - decoct din 5-l0 galbuie (fructe). la 500 ml de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Izma infuzie dintr-o lingurita frunze maruntite. la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi. Jalesul- infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Levantica - infuzie din 3 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Maghiranul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita sau pulbere de ta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe /.i.
Musetelul - infuzie din 1 -2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Obligeana - infuzie dintr-o lingura de rizom uscat si maruntit, peste care se toarna o cana (200 m) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite sau pulbere de frunze, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite sau pulbere de ta, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1 -2 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Talpa gastii - decoct din 15 g pulbere de ta, la 1/2 litru de apa. Se fierbe pana se scade la jumatate. Se bea, fractionat, intr-o zi.
limfa mare - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. inainte de mese.
leriana - decoct din 8-l0 g radacina, la 200 ml de apa rece. Se fierbe 3-5 minute. Se lasa la racit 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi.





Ceaiuri complexe

1. leriana - radacina (20 g), Talpa gastii - ta (30 g), Roini(a - frunze (30 g), Chimen - fructe (10 g), Feniculul - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1 -3 cani pe zi.
2. Coada soricelului - Hori (20 g). Izma - frunze (10 g), Chimen - fructe (10 g), Coriandru - fructe (10 g), Feniculul - fructe (10 g), Crusin - scoarta (40 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
3. Coada soricelului - flori (20 g). Izma - frunze (20 g), Turita mare - ta (10 g), Coada racului - ta (10 g). Sunatoare - ta (10 g), Coriandru - fructe (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




Boala a ficatului caracterizata prin degenerarea tesutului gras hepatic si inlocuirea lui cu tesut fibros, ceea ce duce la scaderea in volum, deformar [...]
Insuficienta liroidiana care se manifesta prin apatie generala, saracie in mimica, nasul si buzele ingrosate, par rar, unghiile subtiri si faramicioas [...]
Nume generic al bolilor de piele cu caracter degenerativ, anume, boli la care predomina leziunile degenerative (dermatoza profesionala, dermatoza prec [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile