eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Hipertensiunea arteriala


Hipertensiunea arteriala
Boala caracterizata prin cresterea tensiunii arteriale peste limitele normale medii.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarca, amica, brusturele, coada calului, coada racului, coada soricelului, dracila, galbenelele, hreanul, isopul, izma, lentica, mesteacanul, paducelul, patlagina, pirul, porumbarul, salcamul japonez, saschiul, sfecla rosie, sulfma, talpa gastii, traista ciobanului, troscotul, turita mare, usturoiul, scul, leriana.


Retete utilizate

UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie din 2 lingurite ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (300 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Amica - infuzie dintr-o lingurita pulbere cu flori, peste care se toarna o cana cu apa fierbinte (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste. intreaga cantitate se bea in timpul unei zile.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 500 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in timpul unei zile. Dracila - tinctura obtinuta din 10 g radacini tinere proaspete, la 200 ml alcool 70A. Se iau 2-3 picaturi pe zi.
Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile.


Hreanul - cate o lingurita de suc de 3 ori pe zi. Se foloseste si in amestec cu suc de usturoi si sfecla rosie.
Isopul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 1-2 linguri de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga, la racire, un rf de cutit cu bicarbonat de sodiu. Se filtreaza dupa 6 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, fructe sau flori proaspete sau uscate, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea in cursul unei zile. Tinctura preparata din 20 g de ta macerata (frunze, flori, fructe), timp de 10 zile, in 100 ml de alcool de 60A. Se iau cate 10-l5 picaturi, de 3 ori pe zi.
Patlagina - infuzie din 1-2 lingurite de pulbere frunze sau frunze uscate si bine maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom maruntit sau pulbere de rizom, peste care se toarna o cana (250 nil) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita petale de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Saschiul - decoct din 2 lingurite de frunze maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se indulceste cu miere. Se beau 2 cani pe zi.
Talpa gastii - infuzie din 3 linguri de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se iau 3-5 linguri pe zi. Tinctura preparata din 20 g ta macerata, timp de 7-8 zile, in 100 ml alcool 70A. Se iau cate 20-40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi. Traista ciobanului - infuzie din 2-3 linguri de ta, la 200 ml de apa clocotita. Se iau 4-5 linguri pe zi.
Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere din ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Usturoiul - decoct din 2-3 bulbili zdrobiti, fierti in 200 ml de apa sau lapte, timp de 15 minute. Cantitatea rezultata se bea in cursul unei zile.
Valeriana - infuzie dintr-o lingurita pulbere radacina, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea treptat, in cursul unei zile.
Vascul- macerat la rece din 2 lingurite de frunze, care se lasa peste noapte (cea 8 ore) in 500 ml de apa. Se filtreaza, se indulceste si se bea in cursul unei zile.

Ceaiuri complexe
1. Vasc - frunze (30 g), Coada soricelului - flori (10 g), Izma - frunze (10 g), Paducel
- flori si frunze (10 g), Paducel - fructe (20 g). Coada calului - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi, in mai multe reprize, in cure de 2-3 luni.


2. Paducel- flori, frunze (20 g), Sunatoare - ta (20 g), Vasc- frunze (10 g). Coada soricelului - flori (10 g). Salcam japonez - boboci (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga si 10 picaturi de tinctura de usturoi. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Vasc - frunze (20 g), Coada racului - ta (20 g). Coada calului - ta (20 g), Amica - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
4. Lentica - flori (30 g), Turita mare - ta (30 g), Jales - frunze (30 g). Usturoi
- un bulbii. Infuzie dintr-o lingurita de amestesc, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.


Galerie de imagini si poze medicale: tensiunea arteriala


imagine cu tensiunea arterialaimagine cu tensiunea arteriala imagini tensiunea arterialaimagini/poza tensiunea arteriala


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




DEFINITIE Cresterea cronica a TA - 140/90; etiologia este necunoscuta la 90 95% dintre pacienti ("hipertensiuneesentiala'1). Se va lua intotdeauna in [...]
Definitie Hipertensiunea arteriala (HTA) a copilului se defineste prin valori ale tensiunii arteriale (TA) peste percentila 95 pentru varsta si [...]
Hipertensiunea arteriala este factorul de risc major pentru accidentul vascular cerebral. Ea este factor de risc atat pentru infarctul cerebral cat [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile