eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Febra


Febra
Mijloc de lupta al organismului impotriva bolii, si numai atunci cand dene nociva, se va actiona direct asupra ei.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: aninul negru, anghinarea, bozul, brusturele dulce, cerentelul, cicoarea, ciubotica cucului, coada soricelului, cretisoara, cretusca, coacazul negru, dracila, hameiul, isopul, lamaia, levantica, lichenul de piatra, limba mielului, merisorul, musetelul, plopul negru, portocalul, papadia, pelinul, salcia, schinelul, socul, sovarvul, teiul, trifoistea de balta, tintaura, ungurasul, zmeurul.


Retete utilizate

UZ INTERN: Aninul negru - decoct din 10 g (o lingura) pulbere de scoarta, la o cana (200 ml) cu apa. Se da in clocot, se acopera 5 minute si se strecoara. Se bea fractionat, in doua reprize.
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Bozul - infuzie din frunze uscate si maruntite _ 2 lingurite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea o cana pe zi.
Brusturele dulce - decoct din 10 g ta maruntita (frunze, rizom), la 1/2 litru de n natural. Se fierbe 10-l5 minute la foc mic. Se lasa acoperit 2-3 ore si apoi se strecoara. Se ia cate o lingurita pe zi.
Cerentelul - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 1-3 lingurite, de trei ori pe zi. Cicoarea - infuzie din 2 g frunze uscate si maruntite, la o ceasca cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, 1-2 cesti pe zi. Ciubotica cucului - infuzie din 1 -2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea treptat, in cursul unei zile.

Coacazul negru - infuzie din 2 lingurite de frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, inainte de mese.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura flori maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau
2 cani pe zi, inainte de mese.
Cretisoara - infuzie din 1 -2 lingurite ta uscata, maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10 minute. Se beau 1-2 cani pe zi.
Crefusca - infuzie dintr-o jumatate lingurita pana la o lingurita pulbere ta, la o cana (250 ml) apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
Dracila - decoct dintr-o lingurita pulbere scoarta, la o cana cu apa (200 ml); se fierbe 5 minute si se Iasa sa se raceasca 10-l5 minute, apoi se filtreaza. Se beau 1-2 cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Isopul- infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Levanfica - infuzie dintr-o lingura amestec flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Limba mielului- infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Mehsorul - decoct dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Musefelul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pelinul - infuzie dintr-o lingurita ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in trei reprize, inainte de mese.
Plopul negru - infuzie din 1-2 lingurite muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se iau
3 linguri pe zi.
Schinelul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere ta, la o cana (250 ml) apa clocotita. Se bea cate un sfert de cana, cu o jumatate de ora inaintea meselor. Socul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 3-4 cani pe zi. Sovarvul - infuzie din 10 g ta maruntita, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita pana se raceste. Se bea, de 3 ori pe zi, cate o cescuta.
Tnfoistea de balta - decoct dintr-o lingura pulbere de frunze, la 500 ml apa rece. Se lasa la macerat 1 -2 ore. Se iau 1 -2 linguri, inainte de masa.
Tintaura - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se bea in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Tinctura din 20 g de ta macerata 8 zile, in 100 ml de alcool. Se iau cate 30-40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzie din 2 linguri de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita Se iau 3-4 linguri pe zi.
Zmeurul- infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, peste care toarna o cana (250 ml) apa clocotita. Se acopera 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Soc - flori (20 g), Tei - flori (20 g), Tintaura - ta (10 g). Papadia - ta (20 g), Salcia - scoarta (15 g), Hamei - flori (15 g). Decoct (prin fierbere 10 minute) dintr-o lingura din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Cretisoara - ta (30 g), Schinel - ta (30 g). Coada soricelului - flori (20 g), Merisor- frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Lamaie - frunze (30 g), Tinlaura - ta (30 g), Portocal - flori (20 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 10 minute. Se beau 2 cani pe zi.
4. Lichen de piatra - ta (20 g), Vasc - frunze (20 g), Isop - ta (20 g), Salcie - scoarta (20 g). Amestec pus la macerat, timp de 8 zile, intr-un litru de n dulce. Se beau 3 paharele pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Definitie si incidenta RAA este o boala inflamatorie acuta, nesupurativa, multi-sistemica, secundara unei infectii inalte de tract respira [...]
Definirea FON la copil a evoluat mult in ultimii ani, dar un crite-riu precis de definire incA nu existA. Se acceptA cA persistentA unei febre se [...]
Apare cu mare frecventa in bolile infectioase, expresie a sindromului inflamator, si mai rar in boli de alte etiologii. Mecanismul febrei este de-acu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile