eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Enterita

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Inflamatia intestinului subtire, care este procata fie de o boala generala (dizenterie, holera, febra tifoida), fie, de cele mai multe ori, de alimente alterate sau stricate.
Plante medicinale ce pol fi utilizate: angelica, anghinarea, cerentelul, fragul, jalesul de gradina, murul, nalba mare, nucul, stejarul, sulfina, urzica moarta.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Angelica - infuzie din 2-5 g radacina, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se continua fierberea 5 minute. Se bea o jumatate de cana, inainte de mese. Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cerentelul

• decoct din 2 lingurite de pulbere din rizom si radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol, neindulcit.
Fragul - infuzie din 2 lingurite de frunze maruntite, la o cana cu apa (200 ml) clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi, neindulcite. Jalesul de gradina - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Murul - infuzie din 2 lingurite de frunze zdrobite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Nalba mare - macerat la rece dintr-o lingurita pulbere de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Nucul - infuzie din 2-3 linguri pulbere din frunze uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 2-3 linguri pe zi.
Stejarul - decoct din 2 lingurite de scoarta maruntita, la o cana cu apa rece (200 ml). Se fierbe 20-30 de minute. Se beau 2 cani pe zi, intre mese, neindulcite. Sulfina - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite, sau pulbere din ta, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1 -2 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o jumatate lingurita de flori, sau o lingurita pulbere din ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinaleInflamatia articulatiilor are diferite forme si cauze, printre care: poliartrita reumatismala acuta, prezenta, de cele mai multe ori, la copii si adol [...]
Tulburari locale si generale, produse prin actiunea frigului. Degeraturile sunt grave prin urmarile lor si sunt mai frecvente la membrele inferioare. [...]
Viciu de refractie, determinat de faptul ca razele luminoase, ce vin de la infinit (practic de Ia 5 m) se reunesc intr-un focar situat inaintea retine [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile