eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Colagoge

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Plante medicinale care stimuleaza contractia culei biliare si evacuarea bilei in intestin.
Plante medicinale colagoge: anghinarea, cimbrisorul, cimbrul de cultura, coada calului, papadia, porumbarul, rostopasca, salcamul, sapunarita, trei-frati-patati, turita mare, tintaura, ungurasul, volbura.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de ta uscata maruntita, la 500 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20-25 de minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea dimineata, pe stomacul gol.
Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cimbrul de cultura - infuzie dintr-o lingurita de pulbere ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea 1 cana pe zi, cu inghitituri rare.
Coada calului - decoct dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Papadia - decoct din 1-2 lingurite de pulbere obtinuta din ta intreaga, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1 -2 cani pe zi. Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere de frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se beau 2-3 cani pe zi. Rostopasca - infuzie din 5 g ta maruntita, la 1 litru de apa. Se pune la fiert timp de 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, indulcindu-se cu miere de albine.
Salcamul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se strecoara si se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
Sapunarita - infuzie dintr-o lingurita pulbere din rizom. la un pahar cu apa (250 ml), Se lasa la macerat 6-8 ore si apoi se fierbe. Se strecoara si se bea cantitatea intr-o zi. Ttvi-luHi-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apj (250 ml) clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute, se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Turita mare - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese.
Tintaura - infuzie dintr-o lingurita cu pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea un sfert de cana. cu 30 de minute inainte de masa.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Volbura - infuzie din 2 lingurite de pulbere ta sau ta uscata maruntita, peste
care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se


strecoara. Se bea cantitatea dimineata, pe stomacul gol.

Observatie: dirse retete de ceaiuri colagoge Ie puteti gasi la modulul Ceaiurile medicinale - . 64,Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinaleCresterea cantitatii de lichid la nivelul unui tesut, datorita insuficientei circulatorii, bolii renale sau prezentei unor obstacole pe vasele sanguin [...]
Inflamatia mucoasei vaginale, acuta sau cronica, cu germeni saprofiti, care exista in permanenta, insa au devenit virulenti, din cauza rezistentei sca [...]
Cresterea cantitatii de albumina in urina. Plante medicinale ce pot fi utilizate: drobita, feciorica, mesteacanul, porumbul, telina. Retete utiliz [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile