eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Vegetatii veneriene. (papilomatoza genitala, condiloame acuminate)

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

VEGETATII VENERIENE. (Papilomatoza genitala, condiloame acuminate)

            Acestea sunt contagioase si auto-inoculabile, produse de un virus. Sunt favorizate de iritatii locale, maceratii, secretii. La inceput acestea sunt de forma unor mici excrescente de culoare roza si uneori este de forma unei creste de cocos. In unele cazuri aceste vegetatii au forma de conopida gatuite la baza.

  Sunt nedureroase. In cazul in care cresc acestea din cauza maceratiei dau un miros fetid.

  Pot fi localizate pe vulva, perineu, anal, peri-anal sau chiar patrund in vagin. Au suprafata neregulata cu aspect de creasta da cocos sau de conopida au consistenta moale si nu produc de regula adenopatii ca alte afectiuni.

  Tratament:

 Se vor indeparta cauzele favorizante: secretiile  ca leucoreea, blenoragia, etc.

  Dupa indepartarea cauzelor exista o serie de tratamente:

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: coada soricelului, galbenele, iasomie, laptele cainelui, nuc, ricin, rostopasca, sunatoare.

Modul de folosire al telor:

Coada soricelului (Achillea milefolium) se poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste. In mod normal se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa calduta cu care se vor face tamponamente sau spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate folosi ceai din 1-2 lingurite de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma indulcite cu miere dupa gust 2-3 cani care se vor consuma dupa mesele principale.

Galbenele (Calendula officinalis) se poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste. In mod normal se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa calduta cu care se vor face tamponamente sau spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate folosi ceai din 1-2 lingurite de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma indulcite cu miere dupa gust 2-3 cani care se vor consuma dupa mesele principale. Se poate folosi in combinatie cu coada soricelului sau iasomie fiind mai eficienta in acest fel.

Iasomie (Philadelphus coronaris) se poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste. In mod normal se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa calduta cu care se vor face tamponamente sau spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate folosi ceai din 1-2 lingurite de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma indulcite cu miere dupa gust 2-3 cani care se vor consuma dupa mesele principale.

Laptele cainelui (Euphorbia cyparissias) se foloseste ta proaspata de la care se foloseste sucul care se va pune pe vegetatii de mai multe ori pe zi.

Nuc (Juglans regia) -Pericarpul de la nucile verzi se poate folosi punandu-se pe aceste vegetatii de mai multe ori pe zi bucatele taiate din acesta. Se va tine local in functie de toleranta. In cazurile unde se poate se va pune sub pansament cat mai mult timp tinut local.

Ricin (Ricinus comunis) se ia ulei de ricin cu care se unge de mai multe ori pe zi local.

Rostopasca (Chelidonium majs) se poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste. In mod normal se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa calduta cu care se vor face tamponamente sau spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate folosi ceai din 1-2 lingurite de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma indulcite cu miere dupa gust 2-3 cani care se vor consuma dupa mesele principale. Suc de rostopasca se va tampona local de mai multe ori pe zi cu suc din ta proaspata. Este cel mai simplu si sigur mijloc.Sunatoare (Hypericum perforatum) se poate folosi tinctura care exista la toate magazinele naturiste. In mod normal se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa calduta cu care se vor face tamponamente sau spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate folosi ceai din 1-2 lingurite de flori puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma indulcite cu miere dupa gust 2-3 cani care se vor consuma dupa mesele principale.

-Tinctura de propolis- se vor tampona de mai multe ori pe zi pana la disparitie. Suplimentar se vor introduce seara ovule de propolis in vagin.

Se va insista pe curatenia exemplara care se face doar cu spalaturi cu irigatorul.

Exista si alte metode dar cred ca acestea sunt suficiente.

„Herpigen”- este indicat la herpes si vegetatii veneriene. Este produs de Catalysis- Madrid. Se foloseste conform indicatiilor producatorului. Se gaseste in farmacii sau magazinele naturiste.

Miere de albine- se poate folosi mierea de albine in special cea poliflora. Se poate folosi asa cum este si se va unge de mai multe ori pe zi, local, sau se foloseste in diferite dilutii cu apa. Este unul dintre cele mai simple antibiotice naturale.

Se mai poate folosi si in amestec cu vin rosu in functie de toleranta, in acest mod fiind unul dintre cele mai puternice cicatrizante.

In cazurile in care exista si o scurgere vaginala se va trata si aceasta eventual cu tratamentele descrise la leucoree. Este bine totusi sa se faca o analiza de laborator pentru a se exclude posibilitatea unui cancer (caz in care se va face testul Papanicolau) sau anumite infectii- (frotiu vaginal). Pot sa fie prezente insa si infectiile renale lucru care se poate constata in urma unui examen de urina.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

loading...


Inflamaţie a burselor seroase, de la încheieturi, care conţin lichid sinovial, datorata unor contuzii repetate sau unui proces infecţios din vecin [...]
Inflamaţia uretrei. Plante medicinale ce pot fi utilizate: pinul. Reţete utilizate UZ INTERN: Pinul - infuzie din 2 linguri de frunze proas [...]
Boala care se manifestă printr-o evacuare întârziata şi insuficienta a conţinutului intestinal. Bolnavul are scaune rare, la 2-4 zile, în cantit [...]


Copyright © 2010 - 2018 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Advertisements


  Alte sectiuni


  loading...

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile