eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Mastita acuta


MASTITA ACUTA

Inflamarea glandei mamare, aparand de multe ori din cauza unei igiene insuficiente la alaptat.

In faza infiltrativa evacuarea laptelui prin mulgerea sanului cu mana (exprimarea mamelonului si nu a glandei); blocaj cu comprese calde din te medicinale aplicate local. Se pot pune si in acest caz: comprese sau chiar diferite cataplasme cu:

Se pot face ceaiuri din tele medicinale: aloe, brustur, cimbru, coada soricelului, cretisoara, menta, muscata, nalba, patlagina, muguri de plop negru, salvie, schinduf, tataneasa, varza.

Modul de folosire al telor medicinale.

Aloe (Aloe vera) se taie o bucata de frunza si se marunteste apoi se pune pe san si se protejeaza cu un pansament. Se poate tine si peste noapte. Se face acest lucru pana la trecerea afectiunii.

Brustur (Arctium lapa) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara apoi cu lichidul rezultat se fac comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Ajuta la decongestionarea sanului, are si efect emolient.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoara si cu lichidul acesta se fac comprese calde pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Ajuta la decongestionarea sanului, are si efect antibiotic fiind indicat in cazurile cu supuratii.

Coada soricelului (Achillea milefolium) se macina flori uscate cu rasnita de cafea si apoi se rade slanina ranceda sau afumata marunt. Se amesteca in parti egale cu florile praf si se intind pe o panza de marimea sanului. Se aplica peste noapte in sutien. Se tine pana la disparitie schimband de fiecare data dimineata si seara preparatul cu unul proaspat. Ca sa nu se pateze sutienul se pune o folie de nailon. Intern se va consuma 2-3 cani de ceai pe zi. Se pune 2 lingurite de flori la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma caldut inainte de mese cu 15 minute.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, ajutand la reglarea hormonala, diminuand secretiile. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Ajuta la decongestionarea sanului, are si efect de diminuarea secretiilor.

Menta (Mentha piperita) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Ajuta la stimularea secretiilor si la calmarea durerilor.

Muscata (Pelargonium zonale) se alege muscata cu flori rosii. Se pune o lingurita de frunza maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara in termos pentru a se mentine calda. Se va consuma in cursul intregii zile cu inghitituri mici. Nu se depaseste doza si se poate face tratament pentru 20 zile apoi se face pauza de 10 zile. Se poate folosi la fibroame, noduli sau mastopatii.

Nalba (Althea officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Se foloseste mai ales pentru efectul emolient.

Patlagina (Plantago lanceolata) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Se foloseste mai ales pentru efectul emolient si cicatrizant. Este indicat atunci cand exista si rani sau dureri.

Plop negru (Populus nigra) 1 lingurita de muguri zdrobiti se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Se foloseste mai ales pentru efectul antibiotic fiind indicat atunci cand este asociata o infectie.

Salvie (Salvia officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Intern are rolul de reglare al activitatii hormonale, in general diminuand secretiile si extern se foloseste pentru decongestionare si pentru diminuarea secretiilor.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 lingurita de seminte maruntite se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se pun cu acest lichid comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Intern are rolul de reglarea activitatii hormonale, in special atunci cand pancreasul sau ficatul au dereglari si extern ajuta la decongestionare.

Tataneasa (Symphythum officinalis) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara apoi cu lichidul rezultat se fac comprese pe san. Peste acestea se poate pune o bucata de nailon si se acopere cu sutienul. Se schimba la 12 ore cu alta. Ajuta la decongestionarea sanului, are si efect emolient.

Varza (Brasica oleracea) se strivesc frunze proaspete de varza care se vor aplica pe san de mai multe ori pe zi, ajutand la decongestionare si chiar la vindecarea afectiunii.

-Cataplasme cu paine miez inmuiat in otet de mere si miere pentru timp de 6-l2 ore, apoi se lasa liber timp de 3-4 ore dupa care se va repeta.

-Unguentul de varza este foarte eficient.

-Cataplasme cu mamaliguta cat mai calda (sa nu arda) care se vor pune pentru 3-4 ore dupa care se iau jos. Se pune pe o bucata de panza mamaliguta in strat de 3-4 cm. Se presara deasupra tamaie pisata fin asa cum se presara sare pe o felie de paine cu unt. Se repeta zilnic pana la vindecare.

-Intern se va lua tinctura de propolis 30% cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, puse pe un miez de paine mestecat bine si inghitit. Se va face inainte de mese cu 15 minute.

In faza cu supuratie se va face acelasi tratament. In cazul in care supuratia nu cedeaza dupa primele zile de tratament, frisoanele, febra si durerile se mentin se va recurge la tratamentul chirurgical. La fel se va proceda si in fazele gangrenoase.

In cele mai multe cazuri compresele trebuie aplicate numai reci.

Excesul de foliculina.

In cazurile in care se doreste scaderea cantitatii de foliculina din organism (mastoze, fibrom uterin, cancer de san) cel mai rapid si sigur tratament nu este un tratament sintetic asa cum s-a spus pana in prezent ci consumul polenului si pasturii de albine.

Polenul are de 5 ori mai multe proteine decat carnea, are de asemenea 20 din cei 22 de aminoacizi necesari organismului, enzime, vitamine, minerale, zaharuri, hormoni, grasimi, etc si in plus contribuie ca un foarte concentrat aliment. Ajuta la o mai buna asimilare a substantelor minerale, este antianemic, intaritor, stimulent al activitatii nervoase, glandulare si sexuale, pentru femei, util in excesul de foliculina, in boli tiroidiene si pancreatice, ajuta la crestere si la refacerea organismului. Se poate da si la copii. Are si un spectru antibiotic foarte larg, se da si in cazurile de senescenta cu rezultate foarte bune.

Cele care fac tratament contra cancerului si li s-a umflat mana este foarte bine sa consume cate 2 luni o cura de polen, la fibroame uterine, mastoze diferite, imbatranire, boli pancreatice sau tiroidiene, boli hepatice si renale sunt alta indicatie utila.

Are efect atat intern cat si extern inclusiv la cicatrizarea ranilor.

Administrare.

Extern se aplica singur sau incorporat in diferite pomezi sau solutii si aplicat pe tegumente sau pe mucoase cu rol de cicatrizare, antibiotic si ajuta la vindecare producand cele mai mici cicatrici.

Intern- se poate lua dupa sfaramarea echinei in care sunt invelite fiecare grauncior de polen. Organismul nu are posibilitatea sa dizolve echina si daca nu este sfaramat graunciorul de polen se elimina asa cum a fost inghitit fara sa-si faca efectul.

Este bine sa fie tinut in gura si supt foarte mult timp pentru a se amesteca cu saliva pentru ca o enzima (ptialina) sa ajute la asimilare si are actiune mult mai mare biologica in acest caz. Se ia intre 1-3 lingurite de polen pe zi cu 15 minute inaintea meselor principale. Se face o cura de 4 saptamani, dupa care se face obligatoriu o pauza de 7 zile si se mai poate face inca o cura.

Pastura se poate lua direct din faguri consumand o data cate 4-6 celule de fagure cu pastura. Se mesteca bine in gura si se poate inghitii cu ceara cu tot. Se poate lua cel mai bine cu miere, dar inainte trebuie sfaramate grauncioarele.

Contraindicatii: diabet zaharat, bolnavii febrili, bolnavii alergici la acest produs, obezitate. De asemenea in virilism pilar (par in exces), hiperfunctii ale organismului, grasime in exces in sange. De asemenea este indicat sa se foloseasca cat mai proaspat recoltat.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Definitie si precizare de termeni. Bronsiolita este o boala acuta respiratorie de origine virala caracteristica sugarului mai mic de 6 luni, ma [...]
Inflamare acuta a bronhiilor, de origine infectioasa, insotita de o tuse care poate fi, in unele cazuri, expectoranta. In general, ea este in [...]
Inflamatie acuta a vezicii biliare, cauzata de obicei de obstructia canalului cistic de catre un calcul incastrat. ETIOLOGIE 90% calculoasa; 1 [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile