eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Inflamatii mamelonare


Inflamatii mamelonare

Se pot face ceaiuri din tele medicinale: aloe, brustur, nalba, cimbru, tataneasa, patlagina, muguri de plop negru, schinduf, sunatoare, tataneasa, varza.

Modul de folosire al telor medicinale:

Aloe (Aloe vera) se macina ta proaspata cu masina de carne, apoi se aplica cu ajutorul unui pansament pe mamelon. Se poate tine timp de 12 ore, dupa care se schimba.

Brustur (Arctium lapa) se pune 2 lingurite de radacina maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.

Nalba (Althea officinalis) se pune 2 lingurite de radacina maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. Se poate folosi si ta maruntita 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se foloseste ca si radacina.

Cimbru (Saturneja hortensis) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. Este si un bun antibiotic.

Patlagina (Plantago lanceolata) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.

Plop negru (Populus nigra) 1 lingurita de muguri zdrobiti- la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) seminte- 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.

Sunatoare (Hypericum perforatum) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu lichidul rezultat se unge mamelonul sau se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.

Tataneasa (Symphythum officinalis) radacina se va fierbe timp de 15 minute si cu ta fiarta se aplica calda pe san.

Varza (Brasica oleracea) frunze de varza se strivesc si se aplica pe san.

-Cataplasme cu paine miez inmuiat in otet de mere si miere pentru timp de 6-l2 ore, apoi se lasa liber timp de 3-4 ore dupa care se va repeta.

-Intern se va lua tinctura de propolis 30% cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, puse pe un miez de paine mestecat bine si inghitit. Se va face inainte de mese cu 15 minute.

In faza cu supuratie se va face acelasi tratament. In cazul in care supuratia nu cedeaza dupa primele zile de tratament, frisoanele, febra si durerile se mentin se va recurge la tratamentul chirurgical. La fel se va proceda si in fazele gangrenoase.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

in cazul inflamatiilor cailor urinare, efectul cel mai puternic il are uleiul de Bergamote. Se omogenizeaza 3-4 picaturi ulei in putin alcool [...]
Metroragie Hemoragia ce se produce fara legatura cu menstruatiile ciclice obisnuite sau aparitia menstruatiei cu ciclu mai abundent si in af [...]
Boala datorată inflamaţiei căilor biliare intrahepatice şi extrahepatice. Se întâlneşte în diverse infecţii intestinale (febra tifoidă), pre [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile