eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Congestie genital


Congestie genital

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: aloe, brad, branca ursului, brusture, cerentel, galbenele, hrean, molid, naprasnic, omag, pin, salcie, tataneasa, urzica.

Femeile pot face spalaturi vaginale si bai de sezut.

Modul de folosire al telor medicinale.

Aloe (Aloe vera) 1 cm de ta (sau o jumatate de lingurita de praf de ta) se pune la 250 ml apa clocotita. Se pot face spalaturi.

Brad (Abies alba) se pot folosi varfurile sau mugurii tineri, care se maruntesc. Se pune 1 lingurita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara si se poate folosi. Intern se poate folosi rasina de brad consumata ca o guma de mestecat sau chiar tinctura cate 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Branca ursului (Heracleum spondilum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi, dar se poate lua si intern cate 2-3 cani. Exista de asemenea in comert la magazinele naturiste mai multe produse din aceasta ta care sunt foarte eficiente si se vor folosi conform indicatiilor date de producator.

Brusture (Arctium lapa) se pune 1 lingurita de ta maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara, apoi se poate folosi la spalaturi sau chiar comprese locale, in functie de caz.

Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de ta maruntita (rizomi) se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi,

Galbenele (Calendula officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi sau comprese.

Hrean (Armoracia rusticona)

se indica fiert 2 lingurite la 250 ml apa timp de 5 minute apoi strecurat. Se pot face spalaturi, comprese, etc, cu scopul de a stimula circulatia locala sau pentru efectul antibiotic.

Molid (Picea albis) se pot folosi varfurile sau mugurii tineri, care se maruntesc. Se pune 1 lingurita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara si se poate folosi. Intern se poate folosi rasina de brad consumata ca o guma de mestecat sau chiar tinctura cate 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Naprasnic (Geranium robertiarum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi, dar se poate lua si intern cate 2-3 cani. Exista de asemenea in comert la magazinele naturiste mai multe produse care se folosesc conform indicatiilor producatorului.

Omag (Aconitus napellus) se indica folosirea tincturii in cazul durerilor mari. Se pune 1 lingurita la 100 ml apa si se aplica compresa locala. Se poate inlocui cu preparatul din spanz.

Pin (Pinus silvestris) se pot folosi varfurile sau mugurii tineri, care se maruntesc. Se pune 1 lingurita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara si se poate folosi la spalaturi sau comprese.

Salcie (Salix alba) 1-2 lingurite de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute. Se strecoara. Se poate folosi si intern pentru calmarea durerilor. De asemenea intern se mai poate lua sub forma de praf. Se poate inlocui cu troscot.

Tataneasa (Symphytum officinalis) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se foloseste la spalaturi sau comprese.

Urzica (Urtica dioica) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi, iar extern se pot face spalaturi si comprese.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Tratamentul consta in ingerarea apei argiloase, inaintea celor trei mese, cu o jumatate de ora. Doza zilnica este de 150 ml apa si un plic [...]
1. Trilogia Fallot este constituita din stenoza pulmonara, defect septal inleratrial si hipertrofia ventriculului drept. Din cauza presiunilor mari [...]
Este o cardiopatie congenitala frecvent intilnita, a carei incidenta este estimata intre 1015% din totalul anomaliilor congenitale cardio- [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile