eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Canepa codrului


Canepa codrului

CANEPA CODRULUI

Eupatoria cannabium Fam. Asteraceae.

partile aeriene- substante amare (eupatorina, eupatoriupicrina), alvalo-rezine, tanoizi, un saponozid, steviozidina (substanta de 300 de ori mai dulce ca zaharul) etc.

Radacinile: ulei vola 424c27e til si empirina, saruri minerale.

Toxicitate: in cantitati mari aceasta ta produce intoxicare, care se manifesta prin : diaree, tremuraturi, voma. Se va evita sa se foloseasca intern.

Proprietati: diuretic, antifebril, laxativ, emolient, cicatrizant, antibiotic, aperitiv- tonic, antihelmitic.

Mod de folosire:

-infuzie- din ta maruntita 1 lingurita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se poate bea aceasta cantitate in cursul intregii zile. In cazul viermilor intestinali este util sa se bea in functie de toleranta intreaga cantitate dimineata pe nemancate. Infuzia se poate folosi la diverse rani de asemenea pentru spalaturi ca si pentru dezinfectie.

Decoct din radacina care este mai puternica decat ta. Se vor pune 2 linguri de radacina maruntita la 500 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute, dupa care se va strecura. Se va folosi atat la clisme, pentru viermi intestinali cat si la spalaturi vaginale sau la alte rani pentru dezinfectie.

Este putin folosita, deoarece nu se gaseste la nici un magazin de te medicinale si cei care o cunosc mai stiu si alte te mai eficiente ca aceasta care nu are atatea toxine.

Captalanul.

(Petasites hybridus).

sedativ, antitusiv, antiseptic.

Preparare: 1 lingurita rasa de radacina se lasa la macerat pentru 12 ore, apoi se incalzeste putin si se filtreaza. Este indicat in gripa, acnee, furunculoza, eczeme, insuficienta respiratorie" class="text">insuficienta respiratorie, guta, epilepsie, dismenoree si disurie.

In caz de entorse, edeme, arsuri, ulceratii maligne, plagi sau furuncule, frunzele mari proaspete se spala, se bat pe un tocator de lemn si se aplica de cateva ori pe zi pe locurile dureroase.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Partile utilizate: radacina, frunzele. Proprietati: laxativ usor, colagog, tonic. Indicatii: constipatii ale convalescentilor, anemicilor, [...]
Este o planta toxica, din care se extrage hasisul. Partile utilizate: varfurile inflorite si rasina. Principalii constituenti: rasina [...]
Ingrediente: zece smochine uscate, o cană de apă fiartă, o jumătate de cană de lapte fierbinte şi o linguriţă de zahăr. Preparare: tăia [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile