eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Angelica


ANGELICA

Angelica arhanghelica Fam. Umbelliferae

tonic gastric si carminativ. Are excelenta actiune sedativa si digestiva. Aceasta ta poate sa potenteze activitatea hormonilor feminini si masculini si de asemenea sa regleze toate glandele din organism.

Nu se recomanda femeilor care au ciclul menstrual prea abundent in perioada ciclului, deoar 515f58f ece ajuta tocmai la venirea menstruatiei (se face decoct din seminte 3 cani pe zi).

Este un excitant al poftei de mancare si in special in anorexia de natura psihica.

Forme de preparare:

-2-5 g de ta- radacina sau seminte macinate se lasa de seara pana dimineata in 250 ml apa. Dimineata se filtreaza si se pot bea 3 astfel de ceaiuri fara sa se incalzeasca. Este cea mai eficienta forma de tratament cu aceasta ta.

Decoct: (pentru uz extern ) 10-l5 g de ta maruntita se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se foloseste in toate afectiunile unde se cere un tratament extern.

Comprese, cataplasme care se vor schimba in functie de toleranta. In cazul durerilor sau pentru a actiona mai rapid se vor aplica calde din te fierte care se vor pune intre 2 bucati de panza.

Pulbere de ta uscata: 2-4 g pe zi in toate afectiunile interne. Se va tine sub limba o perioada de cateva minute si apoi se inghite cu putina apa. Este tratamentul cel mai bun si rapid pentru dereglarile glandulare. Datorita faptului ca se ia sub limba patrunde foarte repede in circuitul hormonal, contribuind la reglarea hormonala. Se ia intotdeauna inainte de mese cu 15 minute.

Decoct din 2 lingurite de radacini maruntite la 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Vin: la un litru de vin (preferabil alb) de struguri ne stropiti direct de la producator, se vor pune 50 g de radacina sau seminte macinate. Se poate pune si putin praf de scortisoara. Se lasa la temperatura camerei o perioada de 8 zile, agitandu-se des. Dupa 8 zile se va strecura si ceea ce s-a obtinut se complecteaza cu vin pana la un litru. Se tine la rece bine inchis. Se poate lua cate 100 ml pe zi impartit in trei reprize. Nu este indicat ca acest vin sa se consume in cantitati prea mari, deoarece poate produce perturbari in organism.

Este bine ca acest vin sa se ia cu 15 minute inainte de mesele principale.

Tinctura: o parte ta bine maruntita (preferabil macinata cu rasnita de cafea foarte fin) si 5 parti alcool alimentar de 70˚, se pun intr-un recipient care se poate inchide ermetic. Se va tine timp de 15 zile agitand des. Se va strecura apoi si se pune in recipiente mai mici la rece, preferabil in sticle de culoare inchisa. Se poate pastra la rece o perioada de 2 ani.

Administrare: 5 picaturi pana la o lingurita de tinctura se vor pune in 100 ml apa si se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale. Se poate folosi o perioada lunga fara nici o reactie secundara nedorita. Se poate folosi si extern diluat cu apa la diverse afectiuni ( dureri, rani, cancer, etc).

Otet: la 50 g ta macinata se va pune 1 litru de otet de mere cu miere de albine. Se tine o perioada de 8 zile agitand des. Dupa 8 zile se strecoara. Se poate folosi dupa strecurare. Este util in special in cazul mancarimilor de diferite etiologii si la dureri. Este bun de asemenea si la alte tratamente (hirsutism).

Aceasta ta se poate folosi la urmatoarele afectiuni: aciditate gastrica, afectiuni intestinale si stomacale, afrodiziac, acnee, ameteli, anaciditate gastrica, angina pectorala, anemie, anorexie, aritmii cardiace, artrite, astm nevrotic, boli nervoase, bronsita acuta si cronica, bufeuri (de caldura), bulimie, cefalee, cancer, constipatie, contuzii, cosmetice, convalescenta, crampe uterine, dereglari hormonale in special la glandele feminine, diabet, digestie dificila, dischinezie biliara, dispepsii, dismenoree, distonii neuro-vegetative, dureri reumatice, dureri de spate si musculare, dureri menstruale, endometrite, enterite, eruptii tegumentare, fermentatii intestinale, flatulenta, gastrita, gripa, hepatita cronica, hepatita virala, hemoragii interne, hipertensiune arteriala, hipomenoree, hirsutism, impotenta, indigestie, insomnii, intarzierea dezvoltarii mintale, imbatranire prematura in special la femei, iritatii, isterie, leziuni cutanate, leziuni stomacale si intestinale, menopauza (ajuta la producerea de estrogeni de catre organism si la lubrifierea uterului, ca si la o reglare glandulara), meteorism, migrene, nastere (usureaza nasterea relaxand musculatura uterului si cea intestinala), nefrite, nevralgii diverse, palpitatii, paralizie, pecingine, prurigo, plagi, psoriazis (extern, iar intern se va consuma telina si morcov, apoi se va sta la soare, in acest fel se inlocuieste cu mare succes Puva dermatologic), rectocolita, reumatism, scleroza in plagi, sincope, slabiciune generala, spasme vaginale, sterilitate feminina si masculina, stomatita, stres, tumori, tulburari ale ciclului menstrual, tuberculoza, ulcer stomacal, ulceratii ale pielii, vaginite, zona- Zoster.

Bine inteles acestea sunt cele mai semnificative intrebuintari insa aceasta ta asa cum am mai spus se poate da in orice afectiune, mai ales atunci cand nu exista un diagnostic cert si trebuie actionat rapid. De aceia este bine ca oricine sa aiba in casa aceasta ta. Pentru a putea pastra mai mult timp aceasta ta se va face tinctura din ta care se poate pastra timp de 2 ani si se foloseste foarte usor. De asemenea sub forma de tinctura actioneaza foarte rapid fiind regasita la 15 minute de la administrare in sange.

Mai notam ca ta are si o aroma placuta care se poate folosi si la aromarea mancarurilor dandu-le un gust rafinat.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Oţetul din cidru de mere Mulţi oameni folosesc cantităţi mari de oţet pentru asezonări sau la prepararea mâncării. Oţetul din vin şi oţetu [...]
LEMN CANESC Ligustrum vullgare Actiune farmaceutica: astringente datorita taninului, antidiareic, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant, [...]
LIMBA CAINELUI Cynoglosum officinalis Actiune farmacologica: emoliente, vulnerare (mai ales radacina), actiune depresiva asupra sistemului [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile