eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante medicinale complementare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante medicinale complementare

Gherghinul




Denumirea botanica: Crataegus oxycanthoides, C. monogyna.


Partile folosite: fructul, floarea si frunza.

Gherghinul este un troforestaurator al inimii si sistemului circulator. E frecvent folosit pentru persoanele cu anghina, insuficienta cardiaca congesti usoara si multe alte stari cardiosculare, precum si pentru a trata sau preveni ateroscleroza. Putini oameni sunt constienti ca gherghinul este un excelent nervin. In medicina chinezeasca, inima depoziteaza shen. Simptomele dezechilibrului shen includ anxietatea, insomnia, visele urate, palpitatii si iriili-tate.
Candice Pert, doctor in medicina, autor al sectiunilor The Mole-cules of Emotion (Moleculele emotiei), confirma intr-o maniera interesanta conexiunea inima/emotie sustinuta de medicina chinezeasca. Ea arata ca, pe baza cercetarii proprii, inima nu este doar un organ care pompeaza sange, ci de asemenea un organ cu receptori pentru o gama larga de hormoni si neuropeptide care sunt substantele chimice din corp care afecteaza emotiile. in acest caz, cu toate ca gherghinul e o "ta a inimii", sau poate din aceasta cauza, el este eficace pentru persoanele cu stari provocate de dezechilibrul shen, mai ales tulburarea deficit de aten-tie/hiperactivitate (ADHD).In practica mea, prefer sa folosesc un extract solid din fruct de gherghin pentru copin si adultii care nu pot sta linistiti, sunt agitati, nu se pot opri din vorbit, sunt distrugatori si nu au capacitatea de a se concentra. Acesta functioneaza si nu are nici unul dintre efectele secundare asociate cu medicamentele prescrise folosite pentru tratarea acestor stari.


Folosesc, de asemenea, o combinatie de fruct, frunza si floare de gherghin, scoarta de arbore de matase si petale de trandafir pentru tratarea persoanelor cu inima franta, tristete si suparare ( sectiunea asupra arborelui de matase).

Dozaj si norme de siguranta
Tinctura (1:5): 60-80 de picaturi de pana la patru ori pe zi.
Decoctul: se pun una-doua lingurite fructe uscate in 0,28 I de apa, se fierb 15-20 de minute si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se iau pana la trei cesti pe zi.
Extract solid: Va - lingurita, de doua pana la de trei ori pe zi.
Eluarea sigurantei: ***.
Norme de siguranta: gherghinul poate scadea ocazional tensiunea sanguina la persoanele cu hipertensiune (tensiune sanguina ridicata).
Interactiuni ta/medicament: exista ingrijorari teoretice ca gherghinul poate mari efectele medicatiilor bazate pe te din genul Digitalis precum digoxina (lanoxin). Mai multe studii recente au indicat ca nu exista o astfel de interactiune. Eu am zut doua cazuri in care gherghinul a crescut efectele be-ta-blocatorilor, astfel ca utilizati-le cu prudenta impreuna.



Alte materiale medicale despre: plante medicinale complementare




Denumirea botanica: Crataegus oxycanthoides, C. monogyna. Partile folosite: fructul, floarea si frunza. Gherghinul este un troforestaurator al inimi [...]
Denumirea botanica: Melissa officinalis. Partea folosita: planta. Roinita face un ceai cu gust incantator care poate fi baut pur si simplu pentru pl [...]
Denumirea botanica: Scutellaria lateriflora. Partea folosita: planta. Istoria acestei plante oglindeste in multe feluri istoria medianei fitoterapeu [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante medicinale complementare

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile