eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale

Bradisor


Bradisor.

Huperzia selago Fam. Lycopodiaceae.

Denumiri populare: bradut, chedica-ursului, cornisor, laba ursului, natote, netoata, soldina, strutisor.

Descriere- raspandita in Europa, Asia, America, Oceania, Australia. Radacini adventive.

Tulpina scunda de 3-35cm ascendenta.

Frunze liniar-lanceolate, acuminate, rigide, apropiate, acoperind complet tulpina, alipite de ea.

Sporangi reniformi, asezati la baza frunzelor, la mijlocul ramurilor. Maturitatea sporilor in luna iulie-octombrie.

Compozitia chimica: partile aeriene contin 7 alcaloizi din 525f54f care lycopodina si selagina sunt foarte toxici. Mai are flavone, o forma de nicotina, etc.

Actiune farmaceutica: putin studiata si nu se foloseste in nomenculatura Plafar. Se foloseste insa empiric in tratarea calculozelor renale, sau cale, alcoolism, tabagism, dermatite, eczeme, psoriazis, calvitie.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni dermatologice, alcoolism, alopecie, calvitie, carcei, constipatie, crampe musculare, dermatite, eczeme, litiaze renale sau biliare, opareli la copii, psoriazis, tabagism, ulcerati ale pielii.

Mod de folosire:

Infuzie ta-l lingura de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se mai fierbe apoi 5 minute. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma o cana pe zi, in litiaze ca diuretic sau chiar purgativ.

Spori infuzie-1 lingurita de sporange uscat si maruntit se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate consuma doar o cana in cursul unei zile in special pentru cei care au patima bauturii sau a fumatului.

Tinctura -Se poate face o tinctura din 50 g ta puse la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine apoi timp de 15 zile, timp in care se va agita de mai multe ori pe zi. Se strecoara si se pune in recipiente mai mici la rec. Se va lua cate 20 picaturi diluate de 3 ori pe zi in 100 ml apa pentru alcoolism sau pentru a scapa de patima fumatului sau chiar pentru litiaze.

Vin -l lingura de ta maruntita se pune la 500 ml vin de buna calitate si se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoara si se pastreaza la rece. Se poate bea fractionat in cursul unei zile pentru afectiunile descrise mai sus.

Decoct -l lingura de ta maruntita se pune la 500 ml lapte si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pentru efectul laxativ in special in constipatii.

Spori decoct- 2 linguri de sporangi se fierb pentru 20 minute intr-un litru de apa apoi se clateste parul cu scopul de a trata calvitia sau alopecia. Se poate doar tampona cu acest lichid radacina parului dupa ce a fost spalat si uscat.

Modul de folosire pe afectiuni:

Afectiuni dermatologice- se aplica praf de spori pentru efectul cicatrizant. Este foarte util in special la ranile umede pe care le usuca si vindeca. De asemenea se poate folosi infuzie sau decoct pentru a spala afectiunile de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura pentru efectul antibiotic puternic si cicatrizant. De asemenea in unele afectiuni (lichen, etc) este foarte util vinul din aceasta ta cu care se tamponeaza leziunile chiar si vechi pentru efectul cicatrizant.

Alcoolism- Se poate face o tinctura din 50 g ta puse la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine apoi timp de 15 zile, timp in care se va agita de mai multe ori pe zi. Se strecoara si se pune in recipiente mai mici la rec. Se va lua cate 20 picaturi diluate de 3 ori pe zi in 100 ml apa pentru alcoolism sau pentru a scapa de patima fumatului sau chiar pentru litiaze.

Alopecie- 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. se acopere pentru 15 minute. Se fac spalaturi pe pielea capului zilnic, cu efect de regenerare a podoabei capilare.

Calvitie- se poate face si tinctura cu care se va frictiona pielea capului zilnic pana la refacerea podoabei capilare.

Carcei- se face o pernita din panza si in ea se pune ta oparita si apoi aplicata calduta local. Se va tine peste noapte. Este singura ta care contine Radiu.

Constipatie- 1 lingurita de ta maruntita se pune la 200 ml de lapte si se fierbe doar un minut apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi cu efect foarte bun in cazul constipatiilor.

Crampe musculare- se face o pernita din panza si in ea se pune ta oparita si apoi aplicata calduta local. Se va tine peste noapte. Este singura ta care contine Radiu.

Dermatite- se aplica praf de spori pentru efectul cicatrizant. Este foarte util in special la ranile umede pe care le usuca si vindeca. De asemenea se poate folosi infuzie sau decoct pentru a spala afectiunile de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura pentru efectul antibiotic puternic si cicatrizant. De asemenea in unele afectiuni (lichen, etc

) este foarte util vinul din aceasta ta cu care se tamponeaza leziunile chiar si vechi pentru efectul cicatrizant.

Eczeme- se aplica praf de spori pentru efectul cicatrizant. Este foarte util in special la ranile umede pe care le usuca si vindeca. De asemenea se poate folosi infuzie sau decoct pentru a spala afectiunile de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura pentru efectul antibiotic puternic si cicatrizant. De asemenea in unele afectiuni (lichen, etc) este foarte util vinul din aceasta ta cu care se tamponeaza leziunile chiar si vechi pentru efectul cicatrizant.

Litiaze renale sau biliare- Se poate face o tinctura din 50 g ta puse la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine apoi timp de 15 zile, timp in care se va agita de mai multe ori pe zi. Se strecoara si se pune in recipiente mai mici la rec. Se va lua cate 20 picaturi diluate de 3 ori pe zi in 100 ml apa pentru alcoolism sau pentru a scapa de patima fumatului sau chiar pentru litiaze.

Opareli la copii- se tamponeaza zona oparita cu praf de spori fiind foarte eficient la aceasta afectiune. Se poate aplica de mai multe ori pe zi.

Psoriazis- se aplica praf de spori pentru efectul cicatrizant. Este foarte util in special la ranile umede pe care le usuca si vindeca. De asemenea se poate folosi infuzie sau decoct pentru a spala afectiunile de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura pentru efectul antibiotic puternic si cicatrizant. De asemenea in unele afectiuni (lichen, etc) este foarte util vinul din aceasta ta cu care se tamponeaza leziunile chiar si vechi pentru efectul cicatrizant.

Tabagism- tinctura cate 1 lingurita diluata intr-o infuzie de ta. Se consuma de 3 ori pe zi si chiar inainte de a aprinde o tigara se consuma un pic de ceai in care s-a pus tinctura sau se umezeste varful tigarii in ceai inainte de aprindere. Se face pana dispare viciul.

Ulcerati ale pielii- se aplica praf de spori pentru efectul cicatrizant. Este foarte util in special la ranile umede pe care le usuca si vindeca. De asemenea se poate folosi infuzie sau decoct pentru a spala afectiunile de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi tinctura pentru efectul antibiotic puternic si cicatrizant. De asemenea in unele afectiuni (lichen, etc) este foarte util vinul din aceasta ta cu care se tamponeaza leziunile chiar si vechi pentru efectul cicatrizant.




Alte materiale medicale despre: Plante medicinale

Atunci cand realizati preparate din orice planta, este bine sa fiti atenti la tipul ustensilelor folosite. Pentru preparatele obtinute prin fierbere, [...]
FERIGA Partile intrebuintate : Rizomul (Rhizoma Filicis maris). Principii activi : Contine o esenta complexa, tanin, ulei gras, filicina e [...]
CICOARE Partile intrebuintate : Radacinile (Radix Cichorii). Principii activi : Inulina, mucilag, urme de tanin si esenta, o substanta rezinoasa, c [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante medicinale

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile