eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Urechelnita


URECHELNITA

Sempervivum tectorium.

Denumiri populare: argintura, buruiana porcului, curechiul stanii, frunzar, ghintura, iarba ciutei, iarba lupului, iarba tunului, iarba de urechi, iarba grasa, jintera, nevastuica, oloisa, oreclesnita, prescurarita, tata mielului, urechea 747g61h iepurelui, urechea matei, urechiusa de stanca, varza de stanca, verzisoara.

In traditia populara: era cultivata adesea pe acoperisuri. Se va din frunze se intrebuinta contra durerilor de urechi.

Frunzele se mai puneau pisate pe bataturi, iar seva pe negi. Cu seva de la ta se faceau pansamente la umflaturi si arsuri, la branca si hemoroizi, iar sucul diluat cu apa se lua in stomatite afte.

La fel se folosea in durerile de ochi facute cataplasme externe.

Compozitia chimica: ne studiata.

Actiuni farmacologice: antiinflamatoare, cicatrizanta, antibiotica- distruge microbii, sucul se poate folosi si la disparitia petelor si pistruilor. Este astringenta, sedativa, diuretica, antispasmodica, hemostatica, elimina viermii intestinali.



Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni nervoase si renale, afectiunile urechii- chiar infectii, afectiuni cutanate, afte, arsuri, bataturi, cancer uterin si de piele, diaree, dureri de urechi, febra, hemoroizi, intepaturi de insecte, pecingine, pete pe piele, pistrui, stomatite, viermi intestinali.

-2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 l apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 4 cani pe zi intern.

-Suc proaspat stors se pune pe rani extern sau se picura in ureche. Intern se poate lua 20 ml suc o data mai multe zile la rand.

-3 lingurite de ta se pune la 250 ml apa si se fierb 5 minute. Se strecoara si se folosesc la spalaturi in cazul cancerului de piele sau uterin.

-Praf din ta uscata se va pune pe rani sau se va lua intern cate un varf de cutit, care se va tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite. Se poate face de 3-4 ori pe zi cu 30 minute inainte de mese.

-Frunze proaspete se aplica sub pansament pe bataturi zilnic pana la trecerea bataturilor.

_Pentru negi sau pete se unge cu sucul tei sau cu frunza strivita de mai multe ori pe zi.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante




pentru stimulare: anason, anason verde, angelică, bumbac, chimen, chimion, ciumărea, hamei, morcov, nap porcesc, orz încolţit, soc, urzică, urzic [...]
TROSCOT Polygonum aviculare. Fam. Polygonaceae. Denumiri populare: hericica, iarba gainii, iarba noduroasa, iarba rosie, tarsoaca, tarsoaca, [...]
UNGURAS Marrubium vulgare Fam. Labiatae. Denumiri populare: baltatura, catusnica, gutuita, iarba flocoasa, smucita, unsuroasa, voronic, voron [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile