eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Schinduf


SCHINDUF

Trigonella foenum graecum Fam. Leguminosae.

Denumiri populare: molotru, schindut, sfardig.

In traditia populara: se intrebuinteaza de peste 6000 de ani fiind regasit in Papirusul Ebers. Se intrebuinta la tratarea ranilor, inflamatiilor, contuziilor, abceselor, dar mai ales ca afrod 848b13i iziac de catre multe femei din sate. Li se da barbatilor seminte macerate in tuica.

Compozitie chimica: semintele contin trigonelina care se gaseste si in strofantina, saponine steroidice, agliconi, rezine, substante azotoase, colina, glicozide furostanice, alfa-trigoelina, zaharuri, slachinoza, lipidesterioce, alte fitosterine, trigliceride ale urmatorilor acizi: acizi oleic, palmitic, linoleic, linoic. Protide, uleiuri volatile, taninuri, substante amare rutozid, vitaminele C, PP, mucilagii, aminoacizi liberi, saruri minerale, etc.

Actiune farmaceutica: se cunoaste de cateva sute de ani efectul afrodiziac, nutritive, depurative, diuretice, stimulente atat a lactatiei la mamele care alapteaza cat si neuromuscular si glandular. De asemenea este cicatrizant si antiinflamator. Mareste cantitatea de urina, stimuleaza metabolismul sistemului nervos central, metabolismul glucidic, lipidic, dezinfecteaza si cicatrizeaza epiteliul renal, sau cel al pieli in cazul in care se foloseste extern. Stimuleaza secretiile salivare, gastrice, intestinale, usureaza digestia, aperitiv. Reduce cantitativ menstruatiile fiind indicat in acest caz. Sporeste numarul leucocitelor, de aceia se indica celor care fac tratamente cu iradieri, cancer, etc.

Atentie! Este toxica si nu se indica folosirea acestei te in cantitate mare sau de catre cei cu suferinte renale. Molotrul galben este contraindicat si gravidelor.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni:

afectiuni urinare si sexuale, anemie, anorexie, anurie, artrite, ascaridoza, astenie fizica si intelectuala, cancer (mai ales in timpul tratamentului cu radiatii), cefalee, cistite, convalescenta, crize de nervi, diabet, diaree, dispepsii, dizenterie, fibrom uterin hemoragic, furuncule, gastroenterite, gusa, guta, hipercolesterolemie, hiperglicemie, impotenta sexuala, inflamatii, insomnii, intoxicatii, iradiatii, mastite, matreata, menstruatii abundente, migrene, nevroze, panaritii, pelagra, rani, reumatism poliarticular, sarcina, stimularea secretiei de lapte, tuberculoza, tulburari digestive, tumori maligne (extern), ulcere stomacale.

Preparare: - seminte macinate cu rasnita de cafea, se va lua o lingurita care se va amesteca cu miere in cantitate egala. Se va consuma in cursul unei zile 2-3 lingurite de acest amestec.

- O lingurita de ta maruntita se lasa pentru 8 ore in 250 ml apa la temperatura camerei dupa care se strecoara. Se va consuma in cursul unei zile.

-O lingurita de seminte maruntite se pun pentru 8 ore in 250 ml de apa. Se vor incalzi apoi pana clocoteste apa. Se acopere pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma in cursul unei zile.

Extern: 2 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml de apa si se fierbe pentru 5 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi la afectiunile externe.

-Se pot face bai dintr-o mana de ta pusa la 5 litri apa clocotita, apoi strecurata in cada, unde se sta pentru 30 minute.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

arbore de Chili, Blumea balsamifera, busuioc, cătuşă, ceasornic, cimbrişor, ciuboţica-cucului, ghizdei, hamei, lăptuc [...]
(este necesară consultarea medicului):. arbore de chinină, cimbrişor, coada-calului, coada-şoricelului, coca, fierea-pământului, gălbenele, ghi [...]
chiparos, cimbrişor, coada-racului, coada-şoricelului, creţişoară, drăcilă, dumbeţ, eucalipt, ghinţură, Hamamelis virginianu, hamei, hrean, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile