eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Revent


REVENT

Rheum palmatum Fam. Polygonaceae.

In traditia populara: se cultiva prin gradini si parcuri ca ta ornamentala si culinara, impreuna cu reventul chinezesc a carui rizomi se folosesc in farmacie. Se intrebuintau pentru combaterea indigestiilor, constipatiei si diareei.

Compozitie chimica: in scopuri medicale se folosesc rizomul (axus napiform) si radacinile, decorticate (Rhizoma Rhei mundatae) glucozizi antranolici si antrachinonici in forma glicozidica sau liberi, redusi sau oxidati, alaturi de oxalat de calciu, emodina (reumomemodina identica cu frangualemodina, acidul frangulinic), izoemodina sau rabarberona, fisciona (reocrisidina, eterul metilic al emodinei, parietina, acidul metilcrizofenic), reocrisina (glicozidul fiscinei) acidul cassinic, crizofanolul, crizofaneina, glicozidul crizofanului, alizarina, tanin, rezine, etc.

Continutul in compusi antracenici variaza de la 2,5-4,5%, iar raportul intre compusii antrachinonici si antranolici este de 2:1. Mai contine: reina, galotanuri, acid galic, o rezina cu actiune drastica, sterine, pectine, mucilagii, zaharuri, acid cinamic, ulei volatil, enzime: oxidaza si antraglicozidaza.

Actiune farmacologica: preparatele de revent sunt recomandate in doze mici ca stomahic datorita actiunii amaro-tonice a substantelor taninoase. In doze mijlocii au actiune laxativa, iar in doze ridicate, actioneaza ca un purgativ catarctic. Actiunea purgativa are loc dupa 8-l0 ore, cu fecale colorate in galben sau brun. Purgatia este frecvent urmata de constipatie, datorita actiunii rheo-tanoglicozidelor. Substantele colorate din revent trec in secretia sudorala, urinara si lactata. Urina, daca este acida, este colorata in galben-brun, iar daca este alcalina este colorata in nuante spre rosu. Secretia lactata contine principii activi ai reventului si actioneaza purgativ asupra sugarului.

Sunt contraindicate in starile hemoroidale si in congestia organelor bazinului. De asemenea sunt contraindicate la femeile care alapteaza si la bolnavii cu diateza oxalurica, deoarece contin oxalati.

Nu se administreaza persoanelor constipate, deoarece de multe ori dupa actiunea purgativa se instaleaza constipatia.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni inflamatorii ale micului bazin, afectiuni hepatice, alcoolism, anemie, anorexie, atonie gastrica, colite, dizenterie, diaree, dispepsii, dischinezie biliara, gastralgii, helmintiaze, varice.

Preparare: praf- 0,01-0,05 g ca stomahic, tonic amar. Laxativ: 0,05-0,10 g. Ca purgativ 0,25-l g. Este preferabil ca praful sa se puna in casete fiind mai usor de verificat doza la orice farmacie.

-Tinctura 50 g ta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70. Se va lasa timp de 15 zile apoi se strecoara. Doza 2-4 ml ca stomahic.

-O lingurita se va pune ca stomahic, 1,5 ca laxativ si 2 lingurite ca purgativ. Se vor pune la 250 ml apa clocotita (ta bine maruntita). Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma in functie de afectiune intre 1-3 cani pe zi.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

albăstriţă, muşeţel, nalbă, pătlagină, sulfină, petale de trandafiri, turiţă mare; asmăţui, dude, lăptucă, mere, pătrunjel, strugure; [...]
(a se vedea Eretism genital): camfor, cucută, pulbere din conuri de hamei, lăptucă, lupulin, maghiran, muşeţel, nufăr, odolean, salcă. sal vie; [...]
a se vedea Dispepsii şi ceaiul din 25 g rădăcină de angelică, 20 g scoarţă de cruşin, 25 g seminţe de in, 25 g flori de nalbă, 25 g frunze d [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile