eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Rachitan


RACHITAN

Lythrum salicaria Fam. Lythraceae.

Denumiri populare: braileanca, calbasoara, carligatea, floarea zanei, galbejoara, lemnie, lemnusca, sburatoare barbateasca.

In traditia populara: se punea in scaldatoarea copiilor ca sa se ingrase. Din tulpinile flo 454d32e rifere se facea un ceai care se da copiilor saraci in sange si contra insomniilor. Tulpinile florifere se fierbeau, cu decoctul acesta se faceau spalaturi, iar cu tele ramase dupa strecurare se pansa (cataplasme) la umflaturi la gat (adenoame). Inflorescenta in fructificatie se plamadea in tuica si se lua contra leucoreei.

Compozitie chimica: oficinale sunt partile aeriene (Herba Salicariae) galo-taninuri in cantitati remarcabile(5-l0%); salicarina, hidroxid feric, substante de natura flavonoidica in flori, frunze si tulpina apartinand heterozidelor greu hidrolizabile ca vitexina si orientina, iar in flori pigmenti antocianici- diglicozide ale malvidolului si galactozide ale cianidolului, colina, glucoza, amidon, colina, un fitoncid cu activitate antibiotica fasa de S. aureus si baccilii dizenterici, substante antibiotice, pectine, carotenoizi 4-5% substante minerale, urme de ulei volatil, etc.

Actiune farmaceutica: datorita tanoizilor, uleiului volatil, a celorlalti compusi si substante antibiotice, pe langa actiunea de precipitare a proteinelor, extractele obtinute au actiune astringenta, antidiareica si inhibanta asupra dezvoltarii florei microbiene patogene intestinale. Impiedica fermentatia intestinala. Se utilizeaza intern sub forma de decoct, pulbere sau extract fluid in diareile baccilare. Se recomanda si la sugari. Extern ca astringent si cicatrizant in special in ulcerele varicoase. Intra in compozitia ceaiului antidiareic.



Se foloseste la urmatoarele afectiuni: colite de fermentatie, dermatoze diverse, diaree, dizenterie, eczeme zemuinde, epistaxis, flux menstrual dereglat, hemoptizie, hemoragii gastro-intestinale, intertrigouri, leucoree, metroragii, prurit vulvar, rani, ulcer varicos, urticarie, vaginite.

Preparare:- o lingurita de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

-Cantitatea de ta se dubleaza si se va folosi sub forma de comprese, irigatii vaginale sau bai.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante




SPLINUTA Solidago vrigaurea. Fam. Ranunculaceae. Denumiri populare: floare-boiereasca, manunchi, smeoaica, varga de aur. In traditia popu [...]
amăreală, anason, brad, busuioc, busuiocul-cerbilor, ciuboţica-cucului, cuscrişor, iarbă mare, isop, limba-mielului, mac roşu, maghiran, mentă, [...]
RACHITAN Lythrum salicaria Fam. Lythraceae. Denumiri populare: braileanca, calbasoara, carligatea, floarea zanei, galbejoara, lemnie, lemnus [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile