eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Patrunjelul campului


Patrunjelul campului

PATRUNJELUL CAMPULUI.

Pimpinella saxifraga Fam. Umbeliferae.

Denumiri populare: gagaut, macdeadon, magdanos, maidanos, mirodea, mirodie, mirodii, patlagele, patrunjei, petrinjel, petrunjel.

In traditia populara: o parte din intrebuintarile 838j98i medicinale traditionale au fost preluate prin sate. Tulpinile florifere se fierbeau si decoctul se lua pentru oprirea udului. Contra ascitei se fierbeau cu boabe de ienupar si se bea decoctul. Radacina se folosea la raguseala, boli de gat, de gura, ca expectorant. Contra vatamaturii se fierbea ta si se bea decoctul, iar cu resturile se faceau legaturi. Fiarta in lapte dulce sau plamadita in rachiu, se intrebuinta contra bolilor venerice.

Compozitie chimica: radacina tei contine substanta amara pimpinelina 0,5%, izopimpinelina, saponina, ulei eteric (1,2-6%), format din esteri ai acidului izovalerianic, un derivat de naftalina cu caracter lactonic, anetol, alcool aldehida, acid metil-ester butiric al izo-eugenol-epoxidului; poliine, acid cafeic si clorogenic, saponin 1%, de natura triterpenica, umbeliferona, acizi organici, etc.

Actiunea farmaceutica: se utilizeaza in afectiuni buco-faringiene, stomahic, expectorant si diuretic in calculoza renala, galactagog. In boli venerice bactericid, antiinflamator.

Se foloseste le urmatoarele afectiuni: afectiuni buco-faringiene, amigdalita, anorexie, arsuri stomacale, ascita, boli greu vindecabile, boli venerice, bronsite, faringita, hernie, lipsa laptelui la mamele care alapteaza, litiaza biliara, litiaza renala, raguseala, rani, retentie urinara.

Preparare: - un varf de cutit de praf de ta se va lua cu 15 minute inainte de mese. In afectiunile renale in special, dar si la celelalte afectiuni.

-1-2 linguri de praf de ta, se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani de ceai pe zi, din acesta inainte de mesele principale. La ascita se amesteca cu boabe de Ienupar.

-Extern se va face cu cantitate dubla de ta, gargara comprese, spalaturi.



Galerie de imagini si poze medicale: patrunjelul


imagine cu patrunjelulimagine cu patrunjelul imagini patrunjelulimagini patrunjelul poza despre patrunjelulpoza despre patrunjelul


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Se spune despre patrunjel ca are puterea de a intari reactia organismului si este un fortificator. Chiar daca unele aprecieri sunt exagerate, patrunje [...]
Patrunjelul are efect puternic diuretic si depurativ asupra sangelui. Este deosebit de benefic pentru tratarea gutei, anemiei si reumatismului. A- [...]
TOPORAS Viola odorata Fam. Violaceae. Denumiri populare: caltunasi, carligei, cocosei, fiache, floare-domneasca, flori-marunte, garoafe, ghi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile