eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

APITERAPIE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » apiterapie

Stupul vertical

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Stupul vertical

stup orizontal.In practica apicola din tara noastra este standardizat stupul vertical cu un corp si magazin STAS nr.1138/80. In acest tip de stup dezvoltarea familiei de albine se face tot pe orizontala fata de sol, ca si in cazul stupului orizontal. Diferenta fata de acesta este ca, pe langa ramele de cuib, de 300mm, in care albinele cresc puiet, stupul vertical are si rame mici, puse in magaziile asezate deasupra corpului, in care albinele pun exclusiv miere. Avantajul acestui tip de stup este, asadar, diferentierea clara intre cuib si ramele din care se extrage miere, usurinta cu care se poate extrage mierea si faptul ca familia de albine se deranjeaza la extractie foarte putin.

.Fundul stupului este fix.

.Corpul stupului are o forma aproape patrata si contine 10 rame de cuib de 435 x 300mm. deasupra corpului pot fi fixate, pe braul care il inconjoara lateral sus si in falturile superioare una sau doua magazine. Ramele de magazin sunt la dimensiuni ca si la stupul orizontal, singura diferenta fiind inaltimea acesora, de 162mm. Au deci dimensiunile exterioare de 435 x 162mm, dimensiunile interioare de 415 x 134 mm si o suprafata a fagurelui in rama de 55, 610 mm2.

.Stupul vertical cu magazine se este potrivit pentru stuparitul pastoral deoarece permite luarea magazinelor de pe corp, transportul lor separat, deci este mai usor decat stupul orizontal si permite obtinerea de miere de calitate, pe sortimente distincte de flora.
Alte materiale medicale despre: APITERAPIELa toate popoarele, notiunea de frumusete este asociata cu notiunea de curatenie, inca din cele mai vechi timpuri, grasimile si uleiurile au servit la [...]
- Bolile inflamatorii ale mucoasei nazale se vor trata astfel: a) cu solutie proaspata de 50% miere in apa distilata. Se inmoaie doua tampoane de vat [...]
- Apiterapia se indica pe toate felurile de vaginite. in acest sens se utilizeaza extract de propolis 15% in alcool de 70A° Se vor face badijonari [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre apiterapie

Advertisements


Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
ToxicologieAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile