eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


HORMONII

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » MEDICAMENTE » hormonii

Hormonii tiroidieni


Hormonii tiroidieni
Hormonii tiroidieni stimuleaza meolismul tesuturilor, concomitent cu scaderea greutatii corporale. Influenteaza sistemul nervos central si sistemul nervos vegetativ. Se absorb bine pe cale digestiva, eliminarea fa-cindu-se pe aceeasi cale. De obicei, preparatele de tiroida se administreaza pe cale orala, in special pentru tratamentul mixedemului si al cretinismului.
Produsul, fabricat in tara noastra (Tiroida), contine pulbere de glanda tiroida, fiind prezentat sub forma de drajeuri a 0,075 g si 0,125 g.

Se indica in tratamentul insuficientei tiroidiene, al debilitatii intelectuale si al cretinismului.
Doza, la adult, este de 34 drajeuri de 0,125 sau de 0,075 g, dupa caz, timp de 45 zile pe saptamina. La copilul pina la 3 ani se administreaza 0,010,02 g/ zi, iar intre 3 si 14 ani, se administreaza 0,020,10 g/ zi. Se administreaza sub control medical.
Preparatul, fabricat in tara noastra, care contine hormonul tiroidian de sinteza, are denumirea comerciala de Tiroton. Actioneaza asupra meolismului tisular. Este indicat in : insuficienta tiroidiana, mixedeim, obezitate. Are actiune rapida si de scurta durata. Fiind foarte activ, doza este strict controlata de medic.

Este prezentat sub forma de comprimate de 20 mcg (micrograme) din care se administreaza, la adult, 26/ zi; la copil, se administreaza 1/2 pina la 2 comprimate, in functie de rsta.



Alte materiale medicale despre: HORMONII

Fitohormonii sunt de mare actualitate! Dar ce sunt ei? Sunt hormoni vegetali, impartiti in izoflavone si lignane, care se gasesc in continutul a numer [...]
a) Gonadotropina corionica umana Gonadotropina corionica umana (hCG) este o glicoproteina similara structural si functional hormonului lute [...]
a) Transportul hormonilor androgeni Hormonii steroizi sunt putin solubili in sange si, de aceea, aproximativ 87% din androgenii circulanti sunt [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre hormonii

Alte sectiuni
Antiulceroase
Antivomitive
Antispastice
Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
Dezinfectante intestinale
Antiparazitare si antimicotice
Laxative purgative
Antihemoroidale
Hepatoprotectoare
Medicatia cailor biliare
Antibiotice sl chimioterapice
Medicatia sistemului nervos
Hormonii
Medicatia aparatului cardiovascular
Medicatia bolilor de singe
Medicatia aparatului respirator
Medicatia aparatului renal
Medicatia aparatului genital
Medicatia aparatului digestiv
Administrarea medicamentelor
Antiinflamatoare

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile