eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Simptome

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » simptome

Fitoterapie (generalitati)

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


FITOTERAPIE (Generalitati)

INTRODUCERE

Fitoterapia este tratamentul bolilor cu ajutorul telor; asta insemnand ca fitoterapia se refera la toate formele de administrare ale telor medicinale. Medicamentul fitoterapeutic sau fitomedicamentul trebuie sa aiba, ca orice medicament, 'calitate farmeceutica'; aceasta este garantata de numeroase teste facute de fabricant, anume controlul ma 949d39j teriei prime, a produsului finit si incercari de stabilitate, precum si garantarea absentei contaminarii cu reziduuri fitosanitare pesticide, microbi, metale grele, nitrati, ca sa citam doar cateva.

PRINCIPII REFERITOARE LA FITOMEDICAMENTE

1. Definitii

a) Medicamentele pe baza de te sunt medicamente ale caror principii active sunt exclusiv substante vegetale si/sau preparate pe baza de 'droguri' vegetale.

b) Drogurile <<Drog este termenul folosit pentru a desemna materia prima de origine vegetala, animala sau minerala, care foloseste la obtinerea preparatelor farmaceutice. In afara acestei definitii, termenul de drog nu trebuie sa fie folosit in sensul de medicament, ci doar ca sa denumeasca produsele care pot sa provoace o toxicomanie(n.a.).>> vegetale sunt substante vegetale provenite din te proaspete sau uscate, utilizate in scopuri terapeutice.c) Preparatele de droguri vegetale sunt constituite din vegetale sub forma de fragmente sau pulberi, extracte sau tincturi. Componentii izolati chimic sau amestecul lor nu sunt considerati preparate pe baza de droguri vegetale.

Preparatele pe baza de droguri vegetale cuprind:

* Tizanele, al caror mod de prepararea trebuie sa fie codificat. Cantitatea de drog folosita este in general de 5-20 g/l. Realizarea apeleaza la mai multe procedee:

decoctul consta in punerea tei in apa adusa in clocot, acoperirea si mentinerea fierberii in general timp de cinci minute, dupa care se strecoara;

infuzia consta in clocotirea apei, apoi varsarea ei peste ta, acoperirea, dupa care se asteapta in general timp de 5-l5 minute si se strecoara;

macerarea consta in punerea tei in apa rece si, agitand din cand in cand, mentinerea ei timp de treizeci de minute pana la o ora, dupa care se strecoara.

Tizanele trebuie sa fie preparate imediat inainte de consumarea lor. Ele sunt extracte apoase slab concentrate.

* Pulberile reprezinta totalitatea tei. Ele prezinta avantajul de a fi sensibil constante in ceea ce priveste compozitia chimica calitativa si cantitativa, dar evolutia lor in organism ramane putin cunoscuta pentru majoritatea dintre ele.

* Extractele sunt rezultatul unei extractii din drogul vegetal cu ajutorul unui solvent; eliminarea completa a acestuia din urma duce la extracte uscate. Extractele pot sa fie diferite in functie de natura solventului folosit: apa, alcool, etc. Acestea din urma extrag in general mult mai bine principiile active.

2. Asocierile

Sunt posibile amestecuri. Ele ar trebuie sa se limiteze la doua-trei droguri cu scop terapeutic, insotite de doua-trei droguri corectoare ale gustului si aspectului.

3. Indicatiile terapeutice

Ele trebuie sa fie relativ limitate si sa nu tinteasca decat tulburari benigne, precum:

– constipatia, stiind ca unele te contin laxative iritante, care nu ar trebui sa fie folosite decat in mod exceptional ( Constipatie);

– tulburari circulatorii venoase;– tulburari ale somnului sau nervozitate;

– tulburari digestive de tip digestie dificila;

– tuse trecatoare.

Alte indicatii, desi recunoscute oficial, ni se par lipsite de fundament si fara interes pentru consumator. Trebuie sa reamintim ca orivce patologie grava trebuie sa fie exclusa din campul fitoterapiei, precum diabetul, bolile infectioase, hipertensiunea, insuficienta cardiaca" class="text">insuficienta cardiaca, starile depresive etc.

CONCLUZIE

Un fitomedicament trebuie sa respecte azi mai multe criterii, in special:

1. Sa aiba o singura indicatie terapeutica, in mod exceptional doua.

2. Fitomedicamentul trebuie sa fie perfect definit, in special in ceea ce priveste modul de preparare, compozitia sa trebuie sa fie descrisa perfect si sa diferentieze principiile active de corectorii gustului sau aspectului.

3. Daca este vorba de un amestrec de droguri vegetale in asociere, asocierea realizata va trebui sa fie coerenta atat pe ul telor cat si pe ul indicatiilor revendicate.

4. Fitomedicamentul nu va putea revendica in nici un caz o indicatie intr-o patologie majora.

5. Notita care il insoteste va trebui sa semnaleze periocolul unui tratament anarhic si prelungit, mai ales in cazul drogurilor vegetale laxative iritante (risc important de interactiune cu alte medicamente).

6. In caz de tulburari persistente, trbuie neaparat sa se consulte medicul, precum si de fiecare data cand se banuieste o afectiune grava.
Alte materiale medicale despre: SimptomePADUCHI – LINDENI – PADUCHI LATI MANIFESTARI SI CAUZE Paduchii sunt paraziti lungi de 1-3 mm, cenusii sau rosiatici, aplatizati, care tr [...]
LENTILE DE CONTACT O lentila de contact este echivalentul unei lentile de ochelari care se pune direct pe ochi. Purtatul lentilelor este [...]
VARICELA PERIOADA DE INCUBATIE: 15 zile. DURATA PERIOADEI CONTAGIOASE: Incepe cu doua zile inainte de eruptie si dureaza pana la a sa [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre simptome

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile