eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sarcina

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sarcina

Pierderea sarcinii


Pierderea sarcinii


Una din trei femei pierde prima sarcina, un eveniment cu consecinte afective negative asupra tuturor celor implicati. Una din noua femei pierde doua sarcini in viata; una din douazeci si sapte de femei pierde trei sarcini pe parcursul vietii, iar de la trei sarcini pierdute in sus, se vorbeste despre "avort habitual", care din fericire este rar (pentru tratament, mai jos "Pierderea repetata a sarcinii"). Folosirea termenului de "avort" pentru pierderea unei sarcini nu este cea mai fericita alegere, pentru ca nu este vorba despre faptul ca tu ca femeie ai vreo vina, ci pur si simplu ca "produsul procrearii" se pierde inainte ca sarcina sa ajunga la douazeci si patru de saptamani. Cele mai multe sarcini se pierd in primele douasprezece saptamani sau, altfel spus, primul trimestru. O sarcina nu se pierde din cauza eforturilor normale pe care le face o femeie, cum ar fi faptul ca ridica sau cara ce, si nici din cauza unor cazaturi minore, deoarece lichidul in care sta fatul il protejeaza de socuri. Si, contrar credintelor populare, nici socurile emotionale nu duc la pierderea sarcinii.

Iminenta de avort
Iminenta de avort incepe cu o usoara sangerare care de obicei se rezol spontan. in stadiile incipiente ale sarcinii, la data la care aveati de obicei ciclul, se poate produce o eliminare ginala de culoare maronie sau chiar o sangerare usoara, care nu reprezinta insa o problema. Tratamentul clasic consta in repaus la pat pana la oprirea totala a sangerarii, desi la ora actuala exista pareri care sustin ca statul in pat nu schimba prea mult lucrurile. Totusi, e bine ca timp de cate zile s-o luati mai usor. Fitoterapia a fost dintotdeauna folosita pentru oprirea hemoragiei si silizarea sarcinii, dar nu are efect atunci cand pierderea sarcinii se datoreaza unor anormalitati in dezvoltarea embrionului.


Tratament cu te

Black Haw {Viburnum prunifolium) si False Unicorn Root {Chamaelirium luteum) sunt remedii clasice. Folositi prima din aceste te daca treceti printr-o stare de tensiune nervoasa si anxietate, pentru ca are efect antispastic si este un sedativ pentru uter. False Unicorn Root (Chamaelirium luteum) este indicat mai ales pentru senzatia de greutate din zona interioara a abdomenului. La nevoie, mai puteti folosi gura-lupului, ca sedativ general.
Dozaj
Turnati 600 ml de apa fiarta peste 30 g de Black Haw (Viburnum prunifolium) sau False Unicorn Root (Chamaelirium luteum) sau ambele, dupa indicatii, caz in care folositi cate 15 g din fiecare ta. Acoperiti sul si fierbeti la foc mic timp de 10 minute. Beti cate o cana din ora in ora, cu inghitituri mici. Tinctura: 2,5 ml din fiecare din ora in ora.


Nota: Se considera ca 500 UI de vitamina E pe zi ajuta la prevenirea pierderii sarcinii.


Avortul spontan

Daca sangerarea nu se opreste si incep dureri sub forma de crampe similare celor din timpul ciclului, este posibil sa fie iminent un avort spontan. Luati legatura cu medicul dumneavoastra, deoarece orice sangerare masi in timpul sarcinii poate fi o urgenta medicala.In timp ce asteptati ajutor de specialitate, puteti recurge la urmatoarele remedii. Combinati mielarea (indicata daca aveti si dureri de coapse si in zona lombara), care are puternice proprietati antispastice, si Squaw Vine (Mitchella repens). Urmati instructiunile de folosire a telor de la sectiunea "Iminenta de avort" de mai sus. Dupa oprirea sangerarii, continuati sa luati doza respecti pe tot parcursul unei zile, apoi de trei ori pe zi timp de trei saptamani. (Daca ati mai pierdut o sarcina inainte, este bine sa aveti in casa aceste te ca sa le puteti folosi intr-o situatie de urgenta.) Uneori puteti elimina tesut solid si ar fi ideal sa-l pastrati pentru a fi examinat in laborator. La spital se face de obicei o ecografie pentru a se vedea daca sacul amniotic este intact si pentru a elimina eventualitatea unui avort spontan incomplet, care este periculos. In cazul din urma, se face un chiuretaj pentru ca exista riscul ca


sangerarea sa continue si sa se produca o infectie.

Daca fetusul moare in uter fara sa se produca nici un fel de sangerare,
acesta se cheama un avort esuat: uterul nu mai creste in volum,
greturile de dimineata dispar si sanii revin la marimea lor normala.
Daca suspectati ca vi s-a intamplat asa ce, mergeti imediat sa
faceti un consult ginecologic.
Dupa pierderea unei sarcini, este bine sa beti ceai de urzica moarta,
preparat dintr-o lingurita cu rf de ta la o cana, mai multe cani


pe zi timp de doua saptamani.





Alte materiale medicale despre: Sarcina




Pe un esantion de populatie din SUA (59) s-a studiat relatia intre istoricul de fumator si pierderea auzului definita cu ajutorul otoscopiei, t [...]
Este evident ca o femeie care a pierdut trei sarcini sau mai multe se confrunta cu o stare de anxietate la ideea de a incerca sa mai aiba un copil. Pr [...]
Cauzele posibile ale pierderii treptate a vederii la un singur ochi sunt coroidita, dezlipirea progresiva a retinei inferioare (p.582) sau un melanom [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sarcina

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile