eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sarcina

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sarcina

Diagnosticul prenatal


Diagnosticul prenatal
Tehnologia medicala este din ce in ce mai folosita pentru depistarea unor probleme ale copilului inca din perioada intrauterina, asa ca vi se vor recomanda numeroase teste medicale, daca nu faceti parte din categoria viitoarelor mame cu "risc scazut", adica cele care se bucura de o stare de sanatate buna, au sub treizeci de ani, greutate medie, tensiune arteriala normala si in a caror familie nu au existat cazuri de malformatii congenitale.

Ecografia
Chiar si viitoarele mame din categoria celor pentru care sarcina nu reprezinta un risc au posibilitatea de a face o ecografie, pentru a-si dea fatul in uter, monitorizat "pe viu". in Marea Britanie, numarul de ecografii per femeie a crescut de la doua, conform unui studiu facut in 1984, la trei, conform statisticilor recente. Ecografia este un test folosit mai ales in primul trimestru de sarcina, pentru a sili varsta fetusului si a detecta din timp entualele malformatii sau defecte ale copilului, dar nu ati nevoie de ecografie daca sunteti sigura ca stiti exact cat de avansata este sarcina si daca aceasta decurge normal.
Eficienta detectarii malformatiilor cu ajutorul ecografiei depinde de cat de bine pregatit este personalul medical care efectueaza testul si scade simtitor cand medicul de la ecograf nu are suficienta experienta. Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) este ca pana la efectuarea unei evaluari stiintifice de lunga durata, ecografia sa nu fie utilizata ca metoda de instigare de rutina. Parerea generala este ca intre timp este bine sa se foloseasca instigatia ultrasonica doar in cazurile care impun acest lucru, si nu la toate femeile insarcinate, pentru ca in cazul in care se dodeste ca ecografia are efecte negati pe termen lung, numarul mamelor si al fetusilor expusi acestor riscuri sa fie limitat. Ca un contraargument la aceasta teorie, trebuie spus ca este aproape sigur ca ecografia nu are nici un fel de efect negativ major si nu creeaza nici un fel de probleme, deci nu e cazul sa va ingrijorati daca un motiv intemeiat impune sa faceti acest test.
Exista totusi o problema, si anume ca specialistii inca nu stiu care sunt efectele subtile pe termen lung pe care ecografia le poate aa asupra copiilor. Mai multe studii au sugerat ca greutatea scazuta a copiilor la nastere, nasterea prematura sau nasterea unor copii care sufera de dislexie pot fi consecinte ale expunerii mamei la testul cu ultrasunete.



Alte materiale medicale despre: Sarcina

In cele ce urmeaza vor fi prezentate numai tehnicile care utilizeaza antigenii (alergenii) in "starea lor obisnuita", adica testele cutanate si testel [...]
Acest sindrom de hipen-eaetivitate bronsica, observat la persoane cu o predispozitie constitutionala particulara, pune adesea probleme di-ficiile de d [...]
Dispneea reprezinta simptomul major, dar nu patogonomonic, al insuficientei respiratorii. Ea exprima, in primul rind, dar nu obligatoriu, o su fer [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sarcina

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile