eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Imbracarea sugarului


Imbracarea sugarului
In general, bebelusilor le displace sa ajunga aer rece pe pielea lor sau sa li se traga ceva pe cap. Si, din moment ce nu isi pot controla mainile si picioarele, bratele si picioarele lor se misca incoace si incolo fara nici un scop, ceea ce face ca imbracarea copilului sa fie destul de dificila. Oricum, laptele regurgitat si scutecele ude va fac sa schimbati adesea hainele copilului. Daca bebelusul nu poate sta in nimic ce este ud si urat mirositor, nu va agitati si nu sariti de la prima scurgere inceata. Daca puteti sa-l indepartati si sa-l lasati in hainele care le are pe el, faceti-o. Pregatiti totul inainte sa incepeti. Asezati copilul pe o suprafata a.

BODY-UR! SI SALOPETE
Deschideti nastureii de la gatul body-ului cat de mult puteti. Se asaza body-ul sub capul bebelusului si apoi, cu o miscare rapida, se trece peste cap. Ridicati-i capul si trageti partea din spate a body-ului pe umeri in jos. Introduccti-va o mana prin maneca si, cu cealalta. trageti-i pumnulctul si bratul prin ea.

Bagati-i si celalalt brat prin maneca, dupa care trageti de partea din fata a body-ului. pana cand trece peste fundicul lui. Prindeti-I de glezne, ridicati-i picioarele, trageti
partea din spate si incheiati-l.

Asezati bebelusul pe salopeta cu maneci. Introduceti-i un piciorus in piciorul salopetei, asi-gurandu-va ca intra perfect. Repetati si cu celalalt picior.

Introduccti-va o mana printr-o maneca si cu cealalta mana trageti bratul bebelusului prin ea. Repetati cu celalalt brat. Alaturati cele doua parti ale salopetei cu maneca si incheiati capsele (de obicei este mai usor daca incepeti de jos in sus).

PREA CALD SAU PREA FRIG
Copin prea mici nu se prea pricep sa-si regleze temperatura, deci, cat de curand, vor ge pentru a va anunta ca nu se simt bine. Dar in primele saptamani, dvs. trebuie sa siliti daca ii este prea cald sau prea frig si sa actionati in consecinta. Ca o regula, bebelusul are nevoie de un strat de haine in plus, pentru ca el nu umbla si nu se misca incoace si incolo ca si dvs.
a Daca bebelusul este imbujorat si fierbinte la atingere (atingeti-i gatul), s-ar putea sa-i fie prea cald. Daca este neobisnuit de palid sau letargic, sau este rece la atingere (din nou este bine sa-i atingeti gatul - un vant rece i-ar putea raci fata, in timp ce restul corpului ar fi in regula) s-ar putea sa mai aiba nevoie de un rand de haine.
a Cand intrati inauntru, dezbracati-l de hainele cu care a fost afara (chiar daca doarme), pentru a preveni supraincalzirea. in timpul noptii, imbracati-l lejer.


ALEGEREA hainelor

a Asigurati-va ca hainele sunt usor de imbracat si de dezbracat si alegeti scutece care se schimba usor. incercati sa ocoliti orice haine care trebuie date jos complet pentru a-i schimba scutecul.
a Pieptarasele sunt o alternativa pentru body-uri, iar unele au chiar niste gulerase care se leaga sau se inchid cu capse. Acestea elimina problema trasului hainelor peste cap. Pieptarasele, oricum, sunt asociate cu obiecte de imbracaminte inconforile. Iar intr-o zi calduroasa, cand copii au nevoie de un singur rand de haine, un
body arata mai bine decat un pieptaras si un scutec.
a Ocoliti detergentul care ar putea irita pielea bebelusului dvs. Atingeti interiorul unui pieptaras sau al unui body de pielea fetei dvs.; daca se pare aspru, atunci va irita si pielea bebelusului.
a Fiti atenti ca fermoarele si capsele sa nu fie amplasate in locuri in care ar putea irita: fermoarele si nasturii amplasati in spate, nasturii sau capsele sub barbie.
a Etati hainele cu panglici, sireturi sau daniela. in care se pot agata degetele.




Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni

a Ele sunt de un galben deschis spre verzui, frecvente - pana la sase ori pe zi -. fiind foarte moi sau usor inchegate. avand un miros acru. I [...]
Scaunele sugarului alimentat la san sunt mai dese decat ale celui alimentat la biberon, si pot fi evacuate dupa fiecare supt chiar. Culoarea este [...]
Poti sa-ti dai scama despre modul in care-un sugar trece de la o faza a dezvoltarii la alta urmarindu-i reactia Ia persoanele straine la dife [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sugarul pana la 6 luni

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile