eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Primul ajutor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » primul ajutor

Aschiile

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire
indepartarea aschiilor. Zgarieturile, taieturile mici si intepaturile in aschii sunt probabil cele mai frecvente plagi minore ce se produc in timpul copilariei. Pentru indepartarea aschiilor, eu folosesc metoda care ar putea fi numita "inmoaie si extrage". Zona in care este aschia trebuie spalata cu apa si sapun (fara frecare pentru ca aschia sa nu intre si mai adanc), apoi inmuiata in apa calda 10 minute. Daca nu se poate baga zona respectiva in apa trebuie aplicat un tampon inmuiat in apa calda. Apa trebuie reincalzita (schimbata) la cateva minute.
Aschia se scoate apoi apucand de capatul vizibil cu o penseta. Daca aschia e complet sub piele veti avea neie de un ac de cusut spalat cu spirt medicinal, cu care sa rupeti usor pielea deasupra aschiei pana se elibereaza suficient ca sa fie apucata cu penseta. Faptul ca s-a inmuiat cu apa calda face mai usoara ruperea pielii deasupra aschiei. Dupa ce s-a scos aschia, spalati rana cu spirt medicinal si acoperiti-o cu un bandaj.
Nu rupeti prea adanc pielea. Daca nu reusiti dupa prima baie de inmuiere sa scoateti aschia, mai aplicati compresa umeda calda inca 10 minute, si incercati din nou. Daca nici in acest caz nu reusiti, duceti copilul la medic pentru ca acesta sau asistent?, medicala sa extraga aschia.
Toata aceasta teorie se aplica in cazul aschiilor de lemn. Cele metalice sau de sticla trebuie indepartate numai de catre medic, cat mai repede.
Alte materiale medicale despre: primul ajutorLa fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau chim [...]
Organismul este o masinarie, afirmau oamenii de stiinta clin secolul al XVII-lea. Ba nu. este un computer, au hotarat sanvatii secolului XX. Recentele [...]
Exista ceva legat cu patru perechi de picioare si un corp segmentat care inspira groaza multor oameni. Cum altfel sa le explice dezgustul universal pe [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre primul ajutor

Advertisements


Alte sectiuniAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile