eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Copilul de la 6 luni la 1 an

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » copilul de la 6 luni la 1 an

Ticurile




Ticurile sunt manifestari nevrotice care iau forma clipitului, ridicatului din umeri, grimaselor, sucirii gatului, tusitului, mirositului, oftatului. Ca si compulsiunile, ticurile apar cel mai adesea in jurul varstei de 9 ani, dar este posibil sa apara oricand dupa 2 ani.
Miscarea este de obicei rapida, repetata regulat si mereu in acelasi fel. Este mai frecventa in momentele de tensiune.
Ticul poate persista cateva saptamani sau luni, ca apoi sa dispara pentru totdeauna, fiind inlocuit de un altul. Clipitul, stranutatul, tusitul incep adesea in timpul unei raceli, pastrandu-se si dupa ce copilul s-a ndecat. Ridicatul din umeri poate incepe cand copilul arc o haina noua mai larga, care ii da senzatia ca ii aluneca de pe el. Copin pot copia manierismele altui copil, mai ales daca acesta este admirat, dar astfel de ticuri nu dureaza mult.

Ticurile se intalnesc mai adesea la copin tensionati, cu parinti severi. Este posibil ca acasa sa se exercite prea multa presiune asupra copilului. Uneori, mama sau tatal stau prea mult pe capul copilului, dandu-i indicatii si spunandu-i ce sa faca oricand arunca prirea asupra lui. Este posibil ca ei sa-si arate, verbal sau in tacere, dezacordul fata de copil in mod permanent, sau sa fixeze standarde prea inalte pentru posibilitatile lui, sau sa il forteze in prea multe actitati (precum lectiile de dans, muzica sau gimnastica). Daca copilul ar fi suficient de indraznet sa le raspunda, probabil ca ar fi mai putin tensionat in interior. Dar, deoarece in majoritatea cazurilor e mult prea bine educat ca sa faca asa ceva, inchide in sine sentimentul de iritare care rabufneste sub forma ticurilor.


Copilul nu trebuie certat sau corectat din cauza ticurilor, deoarece ele sunt inconstiente. Eforturile trebuie indreptate catre a-i face ata acasa mai relaxata si mai agreabila, cu cat mai putin posibila dadaceala, si ata sociala si scolara mai interesanta si satisfacatoare.
Ticurile trebuie diferentiate de o stare generala de agitatie. Daca dureaza mai mult de o luna, trebuie cerut sfatul medicului.



Alte materiale medicale despre: copilul de la 6 luni la 1 an




De la 6 luni incepand, copilul se deschide mai mult spre lumea exterioara. Relatiile pe care le intretine cu cei care-l inconjoara, si in mod deosebit [...]
Acasa, la cresa sau la dadaca, copilul dumneavoastra a avut unele experiente alimentare. Poate are si unele preferinte A descoperit si lingurita, pe l [...]
in continuare am sa enumar cativa din primii pasi care trebuie facuti in educatia copiilor pentru a fi sociabili si apreciati: nu va invartiti mereu i [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre copilul de la 6 luni la 1 an

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile