eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului

Circumcizia


Circumcizia consta in taierea pielii preputului, lasand expus glandul, si se efectueaza de obicei in primele zile de viata. De unde provine obiceiul circumciziei nu se stie cu siguranta, dar ea a fost practicata de 4 000 de ani, in multe parti ale lumii si din moti variate. In unele culturi are semnificatie religioasa, iar in altele constituie un ritual care marcheaza trecerea de la pubertate la maturitate.
In Statele Unite, in ultimul secol, circumcizia s-a practicat dintr-o scrie de moti foarte diferite. Unii parinti sunt ingrijorati de faptul ca baiatul necircumcis poate fi influentat negativ de aspectul atat de diferit al penisului sau fata de cel al tatalui, fratilor mai mari sau prietenilor de la scoala (daca acestia sunt circumcisi). In acest caz se poate explica de catre parinti ca circumcizia nu este necesara pentru sanatatea sa, si de aceea au decis sa nu il supuna unei operatii dureroase imediat dupa nastere. Sunt doctori care considera ca acumularea de smegma sub preput poate cauza o usoara inflamatie sau chiar infectie. De fapt, o igiena corecta, efectuata de rutina, poate fi la fel de eficace in prenirea imbolnavirilor ca si circumcizia.
Savantii considerau in trecut ca sotiile barbatilor necircumcisi erau mai expuse la imbolnavirea de cancer al colului uterin, dar cercetarile efectuate recent au infirmat aceasta presupunere. Studii stiintifice din anii 1985 - 1990 au sugerat ca baietii necircumcisi prezinta o rata crescuta a infectiilor tractului urinar in perioada copilariei, dar nu au luat in considerare daca igiena personala era corecta si efectuata de rutina, asadar nu exista o dovada certa ca circumcizia in sine previne aparitia infectiilor tractului urinar (si baietii circumcisi fac infectii ale tractului urinar). Descoperite din timp, astfel de infectii se trateaza si se vindeca usor cu antibiotice. In concluzie este bine sa va amintiti in permanenta ca o igiena genitala riguroasa (spalare zilnica cu apa si sapun) este mai importanta pentru sanatatea baiatului dvs. decat efectuarea sau nu a circumciziei.Intre anii 1980- 1990 numarul baietilor care au fost circumcisi in Statele Unite a scazut de la un procent de 90% la unul de 60%.
Daca luati in considerare posibilitatea efectuarii circumciziei trebuie sa cunoasteti faptul ca este o operatie relativ lipsita de risc. Singurele riscuri sunt minore si constau in posibilitatea unor hemoragii sau infectari, care in general se trateaza usor. Circumcizia este in mod categoric dureroasa pentru copil dar nu se folosesc substante anestezice datorita riscului care il prezinta pentru nou-nascut. De obicei copii se refac dupa stresul operatiei in aproximativ 24 ore, iar daca baiatul dvs. da semne de disconfort dupa o perioada mai lunga decat aceasta, sau daca prezinta o sangerare sau zemuirc la nilul plagii, trebuie imediat consultat medicul.
Parerea mea este ca la nilul cunostintelor actuale nu exista do solide care sa sprijine efectuarea circumciziei. Unii parinti pot aa moti religioase pentru a alege circumcizia pentru baietii lor, dar in alte situatii le recomand sa lase copilul asa cum Natura l-a inzestrat.



Alte materiale medicale despre: Sanatatea copilului

Educatia copiilor devine din ce in ce mai complicata pentru multi dintre parinti deoarece arh pierdut multe din convingerile traditionale privind mora [...]
Multi tineri constiinciosi, pusi in fata noii responsabilitati de a fi parinte, simt ca li se cere sa renunte la toata libertatea si la toate placeril [...]
Culoarea albastruie a pielii. Este tipic pentru majoritatea nou-nascutilor sa aiba o tenta albastruie a pielii mainilor si picioarelor. Sugarii cu ten [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea copilului

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile