eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Alimentatia mamei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » alimentatia mamei

Mama salariata


Ce poate face mama care ezita sa alapteze deoarece trebuie sa-si reia activitatea la serviciu?
Daca puteti sa faceti efortul suplimentar de a gasi sprijin, atat la serviciu cat si acasa, imbinarea serviciului cu alaptarea poate reusi, indiferent de programul care il aveti sau situatia dvs. Cele mai multe mame care reusesc foarte bine sa imbine serviciul cu alaptarea sunt cele care adopta metoda alaptarilor foarte frecvente dupa orele de serviciu si nu incearca sa forteze sugarul sa accepte un orar rigid de mese. Mamele cu serviciu pot sa alapteze, in zilele libere, pe toata durata zilei, ceea ce face sa se mentina o secretie lactata suficienta (acest lucru constituind principala problema a celor mai multe femei). Chiar daca hotarati sa nu alaptati dupa reluarea serviciului, este foarte bine daca totusi alaptati o luna sau doua copilul, cat timp sunteti inca acasa.
Iata cate sugestii pe care le-am primit de la mame care au continuat sa alapteze copilul si dupa reinceperea serviciului.
1. Asteptati pana ce copilul are 3 sau 4 saptamani si dupa aceea introduceti biberonul. Pana atunci sugarul este obisnuit cu suptul, arc deja un oarecare program regulat de supt, iar secretia lactata este bine silita.
2. incepeti prin a oferi un biberon cu lapte matem de 3 ori pe saptamana ( paragrafele 189- 192). Multi sugari refuza biberonul daca e oferit de mama, deoarece stiu ca ea il alapta la san, si s-ar putea sa fie nevoie de ajutorul sotului sau a altei persoane.
3. Laptele caldut e cel mai usor acceptat, sugarii alimentati la san nefiind obisnuiti cu un lapte mai rece. Unii sugari accepta usor biberonul, dar sunt si unii care fac din aceasta o aderata lupta si cu care trebuie sa fiti rabdatoare.
4. Cand sugarul refuza biberonul, mama trebuie sa incerce sa paraseasca pentru moment camera (sau chiar casa, fiindca sunt sugari care refuza biberonul si daca aud vocea mamei fara sa o da). Puteti incerca sa tineti sugarul in alta pozitie decat cea in care fusese obisnuit sa suga (de exemplu in poala, cu capul spre genunchi si picioarele spre corpul dvs). Uneori sugarii carora le place gustul dulce accepta biberonul mai usor daca intai primesc in el suc de mere diluat la jumatate cu apa fiarta si racita.
5. Copilul trebuie sa accepte cel putin un biberon zilnic inainte ca mama sa reinceapa serviciul. E important sa mulgeti laptele la inceput in timpul cand alimentati copilul la biberon, ca sa mentineti secretia lactata.
6. incercati sa alaptati imediat inainte de a pleca la serviciu si imediat dupa ce intoarceti, precum si sa mulgeti sanii cel putin o data daca serviciul dvs. dureaza mai mult de 6 ore.
7. O metoda buna de a te mulge este sa alaptezi copilul la san si sa mulgi celalalt san in acelasi timp, depozitand ulterior laptele muls. Aceasta metoda e practica deoarece reflexul de "venire" al laptelui din timpul suptului permite ca mulgerea sa decurga mai usor. Laptele matern muls se pastreaza cate zile la frigider si doua saptamani la congelator, dar e bine sa il gustati inainte de a-l da copilului pentru a verifica daca nu s-a acrit. O data ce folositi o parte dintr-un biberon cu lapte matern de la frigider sau congelator, aruncati ce nu a mancat copilul daca au trecut mai mult de 24 de orc. Cele mai bune pompe de lapte sunt cele care permit scurgerea laptelui direct in sticlute mici care apoi se pot inchide cu un capac etans. Puteti folosi si borcanasc mici de plastic, care sa contina 50 - 60 ml. lapte. Chiar si sugarii alimentati numai la san in restul timpului se dezvolta bine si se descurca daca in timpul serviciului mamei li se ofera un biberon cu lapte matern si eventual un biberon cu suc de mere.
Nu uitati ca veti putea descoperi ce este mai adect si potrivit pentru dvs. si copil de-abia dupa cate saptamani de incercare.



Alte materiale medicale despre: alimentatia mamei

Ce poate face mama care ezita sa alapteze deoarece trebuie sa-si reia activitatea la serviciu? Daca puteti sa faceti efortul suplimentar de a gasi sp [...]
Sunt dese cazurile in care tinerele mamici isi doresc sau sunt nevoite sa se intoarca la serviciu inainte de aniversarea de un an a copilului. Apar at [...]
Cand alaptezi, te poti bucura de toate alimentele pe care le consumai in mod obisnuit si in perioada sarcinii, cu conditia sa ai o alimentatie echilib [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre alimentatia mamei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile