eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Gastritele


Gastritele


Acute sau cronice, gastritele sunt afectiuni inflamatorii ale mucoasei stomacului. Exista o varietate de factori capabili sa produca boala:
1) Factori infectiosi: rali, bacterieni (toxiinfectii alimentare, enterocolite infectioase), micotici (candida - cel mai frecvent).
2) Factori chimici:


- exogeni (medicamente, substante toxice, alcool);

- endogeni (uremie, acidocetoza).


3) Factori fizici: iradiere.

4) Factori mecanici.


5) Factori alergici (sensibilitate la medicamente).

6) Factori nutritionali (carente proteice, taminice, minerale).
Gastritele acute apar in urma unor agresiuni ocazionale, iar cele cronice datorita actiunii repetate si prelungite a unora dintre factorii amintiti.
Simptomatologie: dureri in regiunea epigastrica, accentuate dupa mese bogate, balonari postprandiale, gust neplacut, greata, regurgitari uneori varsaturi si diaree. in gastritele hiperacide creste cantitatea de acid clorhidric din stomac, apar arsuri in regiunea epigastrului si pe traiectul esofagului.
Tratamentul reflexoterapeutic urmareste imbunatatirea circulatiei mucoasei gastrice pentru refacerea ei, anihilarea unora dintre acesti factori, cu rol in producerea acestei boli. Rezistenta organismului va creste prin masarea zonelor limfatice si imbunatatirea circulatiei generale. Este indicata masarea zonelor renale pentru influentarea unor factori endogeni (uremia). Combaterea factorilor alergici se va realiza prin masarea zonelor glandelor suprarenale, stimuland astfel cresterea cantitatii de cortizon.


Schema de masaj


a zona stomac - 5-l0 minute la fiecare picior;

a zona glandelor suprarenale - 3 minute la fiecare picior;
a zona rinichi-uretere-ca - 5 minute la fiecare picior;
a zona cii biliare - 3 minute.In faza acuta se vor efectua 2-3 sedinte/zi, iar in faza cronica 1 sedinta/zi.
Dupa aproximativ 8-l0 sedinte, simptomatologia clinica se atenueaza, disparand pe parcursul a circa 20-25 de sedinte.
Se va continua 2-3 luni cu 1-2 sedinte pe saptamana pentru intretinere. Procentajul de reusita este favorabil in peste 90% din cazuri, mai ales cand sedintele de masaj sunt combinate cu regimuri igieno-dietetice corespunzatoare, ceaiuri si pansamente gastrice naturale.



Reteta pentru protectia mucoasei gastrice :
a 2 linguri de caimac de lapte se bat bine cu 2 galbenusuri si cu 2 linguri de miere de albine, pana se face o crema. Se ia de 3 ori/zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Nu se va consuma alcool, carne prajita de porc, condimente si orice alte elemente iritante pentru tubul digestiv; confortul psihic este absolut necesar si in dereglarile tubului digestiv.


Ceaiuri (cu concentratie redusa):

a iarba-mare (Rhizoma cum radicibus inulae), tataneasa (Symphtum officinale), iarba-talharului (Betonica officinalis), (Micelis muralis), sunatoare (Hypericum perforatum), galbenele (Flores calendulae). Se pot folosi fiecare din aceste plante sub forma de infuzie, 1 lingurita de planta la o cana de 250 de ml de apa clocotita sau decoct. tele pot fi utilizate si in combinatii.
Dupa tratamentul prin reflexoterapie, este recomandat mersul descult pe pietre ude sau iarba cu roua, etarea stresului, autosugestie (prin ganduri pozitive si credinta in ndecare). Este absolut necesara etarea factorilor care cauzeaza boala.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie




GASTRITA DE EROZIUNE (gastrita hemoragica, eroziuni gastrice multiple) Cauzata de aspirina si alte AINS (risc mai mic cu substantele mai noi, de [...]
Gastritele reprezinta inflamatii ale mucoasei stomacului. Ele pot aparea brusc (forma acuta) sau se dezvolta lent pe perioade indelungate (forma croni [...]
Sunt afectiuni hepatice cronice progresive. Diferenta fata de hepatita cronica consta in faptul ca ciroza este progresiva, provocand scleroza tesutulu [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile