eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Psihiatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » psihiatrie

Tulburari de fond ale gandirii

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


TULBURARI DE FOND ALE GANDIRII

TULBURARI TOXICE

In discutia cu pacientii apar idei logice, si de cele mai multe ori sunt dominante, desi nu mai corespund cu situatia reala a momentului. Pacientii cu tulburari de fond sunt deseori preocupati de idei morbide indreptate spre functionarea organelor proprii. Majoritatea pacientilor sunt nevrotici, psihopati, encefalopati post-traumatici sau epileptici. Ideile obsesive apar impotriva vointei individului si au un caracter parazitar. Starile obsesive pot fi de mai multe tipuri: amintiri obsedante, actiuni obsedante si fobii . Aceste stari apar deseori si in cazurile schizofreniei. Ideile delirante formeaza o categorie de tulburari ale gandirii si pot fi considerate o reflectare gresita a realitatii care domina constiinta pacientului.

Tulburarile de vorbire pot aparea in acelasi timp cu defectele psihice: logoreea - reprezinta un flux de cuvinte exprimate rapid si incoerent; strigatele - sunt semne ale agitatiei (manie, confuzie, schizofrenie, dementa). Autismul la unii bolnavi psihici duce la suspendarea comunicarii verbale.

Tulburarile de scris se intalnesc la schizofrenici sau in cazuri de deliratii cronice exprimate prin alterari ale grafismului.Tulburarile de constienta apar atunci cand campul constiintei se ingusteaza si apare 'stupoarea' - o stare mai accentuata de tulburare a constiintei.

Tulburarea de activitate: se exprima prin executarea dinamica a unui anterior stabilit cu un scop util.

Emotiile sunt stari afective de scurta durata, care traduc un specific al relatiilor umane (cu un subiect sau o situatie). Acestea sunt declansate de o stare reala sau de una imaginara, au o intensitate vaga, medie, foarte mare (emotie-soc) si se caracterizeaza prin intensitatea lor deosebita, exteriorizarea lor puternica, expresii emotionale, modificari fiziologice si reactii slab controlate.

Exemple de emotii:

    Furia cand ne credem ofensati;

    Frica si teroarea aparitia brusca a unui mare pericol;

    Disperarea moartea neasteptata a unei persoane;

    Bucuria exploziva aflarea unui eveniment fericit.

   

Afecte dinamice:

Sentimentele sunt structuri ample cu tendinte si aspiratii relativ stabile, au acelasi rol cu instinctele la animale si declanseaza, organizeaza, orienteaza si regleaza conduita.

In functie de sentimente, omul actioneaza dupa interese, afecte si idealuri ce corespund sentimentelor sale.

Sentimentele inferioare sunt trebuinte de ordin biologic, familial si social si se caracterizeaza prin instabilitate, durata scurta, satisfactii limitate si produc pierderi, suferinte si limitari.

Afecte statice sunt stari afective element cu o intensitate slaba si un termen scurt:

    durerea senzoriala care poate fi mecanica, chimica sau fizica;

    placerea senzoriala;

    agreabilitatea care poate fi agreabil sau dezagreabil;

Dispozitiile sunt stari afective cu o intensitate slaba si o un termen lung:

CAUZE INTERNE

CAUZE EXTERNE

PROASTA DISPOZITIE

- nu are chef de lucru

- traieste emotii negative

- vede aspecte neplacuta

- oboseala

- proasta functionare a unor organe

- conflictepersonale, familiare, sociale

- stari de frustrare

- aparitia unor pericole

BUNA DISPOZITIE

- are spor, glumeste

- traieste emotii pozitive

- vede in culori luminoase

- vitalitate

- resurse energetice din plin

- buna functionare a organelor

- sanatate infloritoare

- aprecieri pozitive

- perspective atragatoareHiperbulia este o actiune multipla neconconcordanta, nedusa la bun sfarsit, fara randament. Se intalneste in excitatia maniacala.

Abulia reprezinta lipsa oricarei activitati, ca in dementa si oligofrenii grave.

Negativismul este refuzul de a indeplini solicitari impuse, in cazul schizofreniei.

Impulsurile : piromania (necesitatea de a face rau, intalnita la psihoastenie), cleptomania (necesitatea de a-si insusi lucruri straine), mitomania (necesitatea de a spune minciuni).

Psihozele toxice sunt maladii psihice cu etiologie toxica: intoxicatii alimentare, efecte euforizante analgezice si hipnotice, care duc la dependenta fata de bauturi alcoolice sau de substante psihodipleptice.

Alcoolismul acut betia simpla, care provoaca simptome de tulburari psihice stapanite de organism, atunci cand alcoolul nu are o concentratie mai mare de 1% in sange. O concentratie mai mare de 3% a alcoolului in sange provoaca exaltari sau depresii, pierzandu-se coordonarea miscarii corpului, iar vorbirea devine neclara. Crescand impregnanta alcoolica apar tulburari de constiinta cu denubilare progresiva, care duce la somnolenta sau coma.

Betia patologica este o forma acuta de intoxicatie. Apare o turbulenta mai pronuntata, pacientul poate comite crime. Apar halucinatii si se poate chiar sinucide.

Alcoolismul cronic totalizeaza tulburarile psihice cu tulburarile organelor interne. Apar halucinatii: animale periculoase, serpi, caini care se reped la pacient. Devine febril, cu temperaturi de 39-40 C, are tremuraturi, puls accelerat, transpiratii, oligourie. Apar tulburari de somn, indispozitie generala care poate sa se termine letal in 3-4 zile.

La pacientii cu alcoolism cronic apar idei delirante pe teme de gelozie, persecutie, autoacuzare, halucinatii. Dementa alcoolica este stadiul final al alcoolismului cronic.

Toxicomaniile ca si alcoolismul sunt cele mai periculoase pentru sanatatea fiintei umane. Foarte multi indivizi capabili, apti de a rezolva multe probleme dificile sunt supusi pieirii din cauza alcoolismului si toxicomaniei. Aceste vicii umane au aparut pentru a deregla anumite procese psihologice ale omului care ingreuneaza functionarea logica a societatii si sunt foarte periculoase pentru existenta omenirii.

Astfel, numai structura sistemului nervos central poate fi at cu un  microcosmos .

Omul a fost creeat undeva in Univers, apoi tat pe  Terra  in corpul unei fiinte umane. Asa se explica faptul ca o fiinta umana (Isus Christos) s-a nascut intr-o iesle, in Betleem si era protejat de atacurile altor fiinte care existau atunci. In Biblie se scrie despre existenta unei stele, care era o corabie cosmica ce-l supraveghea pe Isus Christos pe Pamant, pentru a corecta genomul fiintei umane, care degrada si mergea intr-o directie gresita.

Crestinismul a aparut pentru a echilibra dezvoltarea societatii umane, pentru a putea exista in continuare pe aceasta eta. Aceasta religie a tinut societatea umana unita, asigurandu-i continuitatea, datorita respectarii anumitor reguli, bine determinate in Scripturile Bisericesti.

Religia a existat si in timpul celor mai dure regimuri, care au incercat la un moment dat sa o distruga, dar ea a rezistat, si odata cu ea, fiinta umana. Religia este neinvinsa, deoarece actioneaza dupa legi nepercepute in totalitate de catre fiintele terestre. Pe Pamant, totul este stabilit intr-o anumita ordine, intr-o armonie, o biocenoza, unde, fiecare fiinta are legile ei de dezvoltare. Aceasta armonie trebuie respectata si orice abatere duce la un dezechilibru in dezvoltarea acestui sistem natural.

Fiinta umana este cel mai dezvoltat organism viu si are rolul de a dirija procesele naturale. Cu cat omul va reusi sa conserve mai mult natura, asa cum a fost creeata la inceputuri, cu atat va putea exista mai mult pe Terra. Din pacate, insa, omul dezvolta tot mai mult sistemul tehnico-stiintific, distrugand natura. Poate ca este necesara o noua interventie a unor forte din Univers pentru salvarea omenirii.

Ratiunea fiintei umane are anumite limite, care nu-i permit sa afle toate tainele vietii.

Scopul principal al omului este pastrarea functiei normale a tuturor organelor vitale si longevitatea - existenta cat mai indelungata a organismului viu.

La inceputul mileniului III longevitatea fiintei umane este de aproximativ 65-70 de ani. Multi indivizi mor din cauza afectiunilor sistemului cardio-vascular, precum si din cauza altor infectii. In medie, aproximativ 75% din infectii sunt provocate de virusuri, celelalte de bacterii, fungi, protozoare si altele. Tumorile cancerigene ocupa locul doi, dupa cele cardio-vasculare, in provocarea deceselor fiintei umane. Mai putin de 1% din oameni mor de batranete, neaflandu-se inca, taina longevitatii, care depinde de anumite legi necunoscute inca fiintei umane.

Daca un om s-ar hrani cu cea mai buna mancare, ar respira cel mai curat aer si ar munci putin, longevitatea nu ar depasi viata unui om, care in decursul vietii a muncit din greu si s-a alimentat necorespunzator. Este o taina necunoscuta de catre fiinta umana.

Existenta fiecarui individ este bine programata, dupa legi necunoscute inca. Acum, dupa 2.000 de ani de crestinism se pare ca umanitatea necesita o schimbare a genomului uman, deoarece se simte o dezvoltare a fiintei umane, care duce rapid la catastrofa. Ajungem la o globalizare a dezvoltarii tuturor proceselor, tuturor legilor societatii, disparand diversitatea dezvoltarii biocenozelor.

Dezechilibrul in natura duce la catastrofe naturale cu urmari grave, inca nepercepute de ratiunea umana.
Alte materiale medicale despre: PsihiatrieIn tratarea tulburarilor menstruale, se folosesc de multe ori aceleasi plante pentru probleme diferite. Succesul tratamentului depinde de felul in [...]
Studiile epidemiologice recente au evidentiat faptul ca experienta unei traume este un fenomen relativ comun, procentele estimate in cadrul popula [...]
Cele mai multe simptome ale menopauzei se pot trata acasa fara ajutorul medicului. Nici barbatii nu sunt scutiti de simptomele ce apar atunci cA [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre psihiatrie

Advertisements


Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
TraumatologieAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile