eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Nasterea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » nasterea

Nasterea provocata


Nasterea provocata
A declansa un travaliu inseamna a porni in mod artificial nasterea, din ratiuni medicale sau din moti personale (constrangeri profesionale, absenta tatalui, distanta mare pana la maternitate), inainte de a intreprinde un astfel de demers, e important sa apreciem sansele de succes, caci in caz de esec s-ar ajunge la cezariana. De aceea, examenul medical este primordial: mai ales tuscul vaginal care permite rificarea dilatarii colului, lungimea, tonici-tatea si pozitia sa in vagin.

Indicatiile medicale
Uneori devine indispensabil sa se declanseze nasterea, mai ales atunci cand sarcina depaseste 41 de saptamani sau atunci cand mama sufera de hipertensiune arteriala, diabet sau maladii cronice. Aceasta interntie poate deni necesara si in cazuri de imunizate Rhesus sau daca greutatea copilului este deja prea mare, riscand sa creasca inca, sau daca punga cu apa se rupe prematur (dupa 35 saptamani), pentru a preni riscurile infectarii. Majoritatea echipelor medicale considera contraindicata declansarea unei nasteri atunci cand copilul se prezinta cu fundul; atunci cand mama a suferit o interntie chirurgicala pe uter; in cazul unei cezariene sau a indepartarii unor fibroame, de exemplu.
Declansarea travaliului
Substantele administrate pe cale intra-noasa in doze crescatoare pana la obtinerea de contractii eficace reproduc efectul hormonului - ocilocina - care provoaca in mod natural nasterea. Ele se numesc deci ocitocine. Alte produse, prostaglandinele, folosite local (sub forma de ovul vaginal). actioneaza atat asupra uterului, (provocand contractii), cat si asupra colului (care se va dilata): dar, uneori, aceste substante produc o tensiune excesiva a uterului, putand uneori sa impuna o cezariana de urgenta.


Supragherea prin monitorizare

Datorita progresului electronicii, medicii pot astazi sa supragheze indeaproape comportamentul copilului pe toata durata nasterii. Aceasta supraghere este numita "monitorizare". Captatori asezati pe abdomenul mamei si conectati la un aparat de inregistrare permit masurarea in permanenta a contractiilor uterine si a zgomotului batailor inimii copilului. in mod normal, ritmul cardiac al fatului este intre 120 si 160 batai pe minut. Acest ritm variaza constant in timpul nasterii. Atunci cand bataile se incetinesc prea mult in timpul contractiilor uterine, fara sa isi reia un ritm satisfacator dupa oprirea lor, inseamna ca fatul poate suferi si poate deni necesara extragerea copilului cu forceps sau prin cezariana. in ceea ce o priste pe mama, tensiunea ei arteriala este masurata regulat in timpul nasterii, pentru a se preni o entuala indispozitie si pentru a se depista o hipertensiune. Si temperatura este supragheata indeaproape. In fiecare ora, moasa sau medicul practica un tuseu vaginal, pentru a aprecia stadiul dilatarii colului uterin si inaintarea capului copilului prin bazin.

Rolul tatalui
Daca va insoteste, tatal poate sa joace un rol foarte util in timpul nasterii copilului dumneavoastra: sa va ajute in eforturile dumneavoastra de a respira asa cum va cere moasa, sa va stearga fruntea, sa va maseze abdomenul, sa va sustina spatele, sa va vorbeasca. Bineinteles, aceste acte au mai ales insemnatate psihologica, dar acest lucru este foarte important. Pentru multe femei, simpla prezenta a tatalui este o mare incurajare. Tot mai des, tatii vor sa asiste la nasterea copilului lor. Li se propune uneori sa taie cordonul ombilical sau sa faca prima baie nou-nascutului. Atat pentru barbat cat si pentru femeie, nasterea unui copil este un eniment incarcat de mare emotie. A impartasi acest moment este pentru unii parinti o etapa importanta a relatiei lor de cuplu. Dar fiecare trebuie sa decida liber ( .94).



Alte materiale medicale despre: Nasterea

Majoritatea femeilor din Marea Britanie beneficiaza de "supraveghere obstetricala divizata" - adica majoritatea consultarilor lor antenatale sunt gira [...]
inainte de data probabila a nasterii, trebuie sa luati in considerare optiunile privind procesul nasterii. Medicul sau clinica dumneavoastra prenatala [...]
Sarcina umana dureaza aproximativ 40 de saptamani de la inceputul ultimei perioade menstruale (varsta gestationala). Aceasta corespunde unei [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre nasterea

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile