eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


IGIENA

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » igiena

Curatarea dintilor


Curatarea dintilor
Fara indoiala, stim mai multe despre curatarea externa a corpului decat despre cea interna, insa aceasta nu are intotdeauna efectele asteptate. Spalarea regulata a dintilor, uneori de doua-trei ori pe zi, este un obicei bine silit pentru foarte multe persoane. Ne spalam bine pe dinti si folosim pasta de dinti de cea mai buna calitate, insa multi dintre noi nu stiu cum sa combata degradarea dintilor si a gingiilor. Ce rost are?In primul rand, periutele de dinti ne ranesc dintii pe masura ce ii spala. Periutele rigide ne ranesc gingiile. Particule de mancare intra in ranile lasate si incep sa putrezeasca, cauzand infectii. In al doilea rand, periutele nu imbunatatesc circulatia sangelui in gingii pentru ca nu le maseaza. in al treilea rand, periutele sunt infectate cu bacterii. Din aceste cauze, chiar si spalarea regulata si riguroasa a dintilor nu ne fereste de carii (cauzate de procesele chimice la suprafata dintilor) sau de parodontoza (infectie bacte-riana sub gingii, care afecteaza tesutul si structura osoasa ce sustine dantura). Acestea cauzeaza nu numai dureri, ci si alte boli precum inflamarea articulatiilor, tensiune arteriala crescuta, afectiuni ale rinichilor, inimii sau stomacului, functionarea defectuoasa a ochilor, nasului sau urechilor. Cum putem eta toate acestea? Putem urma exemplul yoghinilor, care au initiat tehnicile de curatare a corpului. Ei considera folosirea regulata a periutelor o igiena defectuoasa. in loc de acestea, ei folosesc periute de unica folosinta sub forma unor tulpini sau mladite. Parul, lamaiul, coacazul, zmeurii, pinii sau molizii sunt alegeri bune. Luati o mladita de 15 cm de pin sau molid si mestecati-o la un capat pana seamana cu o periuta. Obtinem deja un efect de dezinfectare datorita catorva compusi care se regasesc in acesti copaci. Apoi putem folosi capatul ros pe post de periuta ca sa curatam dintii si sa masam gingiile.
As dori sa adaug cateva cunte despre pastele de dinti. Unul dintre cei mai cunoscuti producatori de pasta de dinti a fost recent dat in judecata pentru continutul ridicat de fluor din produsele sale, avand ca rezultat moartea unor copii care au inghitit pasta de dinti in timp ce se spalau. Pentru a eta astfel de tragedii, parintii ar trebui sa supravegheze atent copin si sa ii impiedice sa inghita pasta. Maestrii yoghini nu folosesc pasta de dinti deloc. Ei folosesc un amestec de saruri sub forma de pudra amestecat cu ulei.
Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa ne spalam dintii timp de 3-5 minute (in medie, persoanele se spala 30-40 de secunde). Japonezii isi pastreaza dintii sanatosi si curati fara sa foloseasca periutele de dinti. Ei pun pasta de dinti pe degetul aratator si isi curata dintii. Aceasta este o metoda buna de a curata si intari dantura si de a masa gingiile.
Metoda mea preferata este o combinatie a metodelor mentionate mai sus.
Prepararea pastei de dinti: preparati un amestec de o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de ulei vegetal, doua lingurite de pasta de dinti, lingurita bicarbonat de calciu, lingurita sare, '/2 lingurita de ghimbir pudra. Amestecati bine si pastrati intr-un recipient inchis la culoare. Bagati degetul aratator in acest amestec si curatati-va dintii si masati-va gingiile timp de unu-doua minute pe fiecare parte. Apoi, periati-va dintii timp de un minut. Curatati-va gura folosind multa apa.
Apoi beti o ceasca de ceai verde. Acesta prene formarea cariilor si distruge microorganismele ce afecteaza smaltul dentar.



Alte materiale medicale despre: IGIENA

Cateva dintre simptomele unui intestin gros murdar: consti-pare, balonare, eczeme ale pielii, cosuri, alergii, pete negre pe dinti, strat gri al limbi [...]
Majoritatea produselor toxice din organism sunt eliminate prin aparatul renal si prin intestinul gros, de aceea este absolut necesar ca si acestea sa [...]
Probabil ca bebelusului ii va aparea primul dintre cei 20 de dinti de lapic aproximativ pe la varsta de sase luni (desi varsta variaza mult) [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre igiena

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile