eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Dependente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » dependente

Doar o tigara

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


DOAR O TIGARA

 Doar o tigara  este un mit pe care trebuie sa ti-l scoti definitiv din minte.

Cu doar o tigara am inceput atunci, demult, sa fumam.

E de ajuns doar o tigara, intr-o situatie dificila sau la o ocazie speciala, ca sa ne dea peste cap tentativa de a ne lasa de fumat. E de ajuns o tigara, atunci cand un fumator a reusit sa se lase de fumat, sa-l trimita inapoi. Uneori, doar ca sa isi confirme ca nu mai are nevoie de tigari, si acea unica tigara face acest lucru. Are gust oribil si il convinge pe fumator ca nu va mai redeveni niciodata dependent, dar deja este.

Deseori ideea acelei singure tigari este cea care impiedica un fumator sa se lase de fumat. Acea unica tigara de dimineata sau de dupa-masa.

Sa iti intre bine in minte ca nu exista asemenea lucru ca si o unica tigara. Este o reactie in lant care va tine toata viata daca nu il vei rupe tu.

Este un mit despre o unica tigara, speciala, care ii tine pe fumatori in jurul tigarii atunci cand se lasa de fumat. Sa iti intre in obicei sa nu niciodata o unica tigara sau un unic pachet de tigari este o fantezie. De cate ori te gandesti asupra fumatului, trebuie sa intreaga viata murdara de a cheltui o mica avere doar pentru privilegiul de a te distruge psihic si fizic, o viata de sclavie, o viata cu respiratie proasta.

Este pacat ca nu exista ceva asemanator tigarilor care, pe parcursul timpurilor bune si rele, sa poata fi folosit pentru sprijin ocazional sau pentru placere. Dar trebuie sa iti intre bine in minte: tigarile nu sunt solutia. Ramai ori cu o viata de suferinta ori fara viata! Nu visezi sa iei cianura pentru ca iti place gustul migdalelor, asa ca nu te mai pedepsi cu gandul la tigari ocazionale.

Intreaba un fumator:  Daca ai avea posibilitatea de a te intoarce in timp la momentul dinainte de dependenta de tigari, ai mai deveni fumator? . Raspunsul este inevitabil:  Trebuie sa glumesti! . Si totusi fiecare fumator are aceasta alternativa in fiecare zi din viata lui. De ce nu opteaza pentru asta? Raspunsul este frica. Frica ca nu se poate opri sau ca viata nu ar mai fi la fel fara tigari.

Nu te mai pacali singur. Poti sa o faci! Oricine poate. Este ridicol de simplu.

Pentru a face sa fie simplu sa te lasi de fumat, sunt cateva fundamente pe care trebuie sa ti le pui in ordine in minte. Ne-am intalnit deja cu trei dintre ele pana acum:

1.     Nu trebuie sa renunti. Sunt doar lucruri pozitive de castigat.

2.     Nu te uita niciodata la acea unica tigara. Nu exista. Exista doar o viata plina de mizerie si boala.

3.     Nu este nimic diferit in jurul tau. Orice fumator poate usor sa se opreasca.

Multi fumatori cred ca sunt fumatori confirmati sau au personalitate dependenta. Iti promit ca nu exista asa ceva. Nimeni nu are nevoie sa fumeze inainte de a deveni dependent de drog. Drogul este cel care da dependenta si nu natura caracterului, respectiv personalitatii tale. Acesta este un efect al acestor droguri, ele te fac sa crezi ca ai o personalitate dependenta. Cu toate acestea, este esential sa Indepartezi aceasta credinta, pentru ca daca crezi ca esti dependent de nicotina, vei fi, chiar si dupa ce micul monstru, nicotina din corpul dumneavoastra este mort. Este esential sa indepartam orice spalare de creier.




Alte materiale medicale despre: Dependente



Efectele pe termen lung sunt neglijate adesea. Un exemplu este fumatorul pasiv din Romania. Daca aveti curiozitatea sa faceti o ancheta in ra [...]
ULTIMA TIGARA Ai hotarat cand si acum esti pregatit sa fumezi ultima tigara. Dar inainte verifica cele doua puncte esentiale: [...]
DEPENDENTA DE ALCOOL Trei sau mai multe din urmatoarele caracteristici care au fost traite sau observate la pacient un anumit timp in cursul [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre dependente

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie



  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat



  Vezi toate intrebarile