eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

HIPERURICEMIILE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » hiperuricemiile

Psoriazisul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


Psoriazisul este o afectiune dermatologica care in proportie de 20-43% (Bolosiu dintre cazuri evolueaza cu hiperuricemie secundara datorita cresterii nucleoproteinelor in cursul proliferarii anormale a celulelor epidermei. Dintre acesti bolnavi 8-l2% pot sa evolueze prin atacuri acute de guta catre artropatie gutoasa dificil de diferentiat de artropatia psoriazica.
Studiile izotopice au dovedit ca hiperuricemia din psoriazis este rezultatul unui proces hipercaolic al nucleilor celulari datorita unei reinnoiri rapide a celulelor epidermice, insa alte cercetari au demonstrat ca la psoriazici exista si o concentratie crescuta de glucozo-6-fosfat, ca urmare a unui deficit de glu-cozo-6-fosfataza.
Cu ocazia acestor studii s-a silit o corelatie directa intre loarea concentratiei glucozo-6-fosfatului si nivelul crescut al uricemiei. Hiperproductia de glucozo-6-fosfat este suntata catre formarea de PRPP, care este substratul de baza in sinteza purinica "de novo".
Din aceste cercetari rezulta ca hiperuricemia din psoriazis este rezultatul unei duble hiperproductii: procesul hipercaolic al nucleilor celulari si sinteza de novo a purinelor.


MONONUCLEOZA INFECTIOASA‚

Mononucleoza infectioasa produce lori in general crescute ale acidului uric la 2-3 saptamani dupa infectie, in paralel cu prezenta de celule anormale. Mecanismul fiziopatologic de producere al hiperuricemiei nu este pe deplin elucidat si se considera ca este legat de cresterea caolismului acizilor nucleici din leucocitele anormale. La asemenea persoane hiperuri-cemia apare foarte rar, fiind potentata la unele de consumul de alcool.Alte materiale medicale despre: HIPERURICEMIILEDiagnosticul pozitiv al gutei cronice ramane adesea o problema delicata de integrare a datelor clinice, anamnestice si de laborator. Particularitatile [...]
1. Depistarea femeilor cu deficit enzimatic prin culturi de fibroblasti recoltati din tegumente unde lipseste activitatea enzimei hipoxantin-fosforib [...]
Pierderile de acid uric in afara de caile renala si intestinala se mai pot realiza prin degradarea acestuia in diferitele tesuturi ale organismului. i [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre hiperuricemiile

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Bolile peretelui abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile