eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Lista drogurilor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » drogurile » lista drogurilor

Eucalipt

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


David Bunce, un pasionat de calatorii care a petrecut mai bine de douazeci de ani explorand Australia in prima jumatate a secolului al XlX-lea, descrie procedeul prin care tasmanienii preparau o bautura alcoolica:
"Bastinasii obtineau din eucaliptii {Eucaliptus resinifera) din zona Lacurilor o bautura usor dulce, semanand cu melasa. in anotimpul potrivit, ei faceau in copac gauri din care seva dulce curgea din belsug. Seva era colectata intr-o groapa aproape de radacina copacului. Aceste gropi erau acoperite cu o piatra plata, aparent pentru a impiedica pasarile si animalele sa o bea. [] dupa un timp, seva fermenta si se transforma intr-un fel de vin aspru sau cidru, care te imbata daca beai excesiv de mult."
Aborigenii tasmanieni au fost descrisi drept una dintre cele mai "primiti" societati intalnite in istoria moderna si, in parte din cauza acestei reputatii, ideea ca au putut descoperi singuri o metoda de a prepara bauturi alcoolice a fost tratata cu oarecare scepticism. Relatarea lui Bunce este singulara si de aceea nu a fost luata in considerare. Depinde de greutatea pe care o dam spuselor lui Bunce daca credem sau nu ca tasmanienii au preparat o asemenea bautura fermentata.

Surse: Roth 1899.Alte materiale medicale despre: lista drogurilorSofranul (Crocus sativus) nu a fost cercetat sistematic din punct de vedere farmacologic, dar se stie ca are efecte soporifice si narcotice similare [...]
Eterul a fost descoperit probabil de alchimistii arabi. Albertus Magnus a preparat o 'aqua ardens\" distiland vin rosu, oxid de calciu, tartru, sare o [...]
O planta semiacvatica neobisnuita, dar raspandita, obligeana (Acorus calamus) se gaseste in zonele temperate si subtemperate, atat in Lumea Veche, cat [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre lista drogurilor

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile